SEGRE

Creat:

Actualitzat:

De Madrid al cel, ara entenc la dita. A les portes d’un cap de setmana llarg es torna a aixecar la veda per escampar el virus. Diuen que som l’únic animal que torna a ensopegar amb la mateixa pedra. Però aquesta roca té unes dimensions que compto que l’hauríem d’haver vist d’una hora lluny. Ahir la notícia era que Madrid no es confinava. Altre cop. I sabíem que això es traduiria en un alarmant augment de contagis més enllà dels límits de la comunitat. Es calcula que quan va començar aquest malson Madrid concentrava el 70% dels casos de Covid de l’Estat. Però el virus, aleshores, no entenia de territoris, ens van dir. A l’estiu la mobilitat dels treballadors del sector de la fruita va propiciar que al pla de Lleida s’arribés a una xifra de 270 casos per cada 100.000 habitants. La qüestió era greu i s’havia de fer alguna cosa. Es va fer i no ens va agradar gens ni mica, les coses com són. Una jutge va intentar ser més papista que el papa i va sortir que el confinament del Baix Segre no s’ajustava a dret. La Generalitat va canviar l’endemà la llei sanitària perquè el confinament fos efectiu. No ho va ser del tot, perquè sempre hi ha llestos insolidaris, però es va fer.

Madrid, octubre: 753 casos per cada 100.000 habitants, l’índex de rebrot més alt d’Europa. El govern autònom es nega a intervenir, malgrat aquestes xifres d’escàndol. L’Estat posa seny i l’obliga a confinar, però de nou un tribunal tomba les mesures amb arguments similars als de Lleida. Com que semblava poc probable que Ayuso modifiqués cap llei per evitar un pont catastròfic, el govern espanyol va decidir a última hora d’ahir decretar l’estat d’alarma a Madrid per evitar deixar-nos a tots desprotegits. Jo no hi plego res, però aquests jutges, tampoc.

Tenim massa interioritzat que el poder judicial està per sobre dels altres poders. I no és així. Són (haurien de ser) tres poders independents. De fet, si algun és superior és el legislatiu, que emana de la voluntat del poble. Que una persona sense cap formació sanitària ens posi a tots en risc hauria de ser delicte. Però què sé jo, si ja no entenc res. Mentrestant, Ayuso segueix en el càrrec, i nosaltres estem sense President perquè Quim Torra està inhabilitat per no retirar una pancarta. Tot molt normal. Circulin!

tracking