SEGRE
icon

icon

Creat:

Actualitzat:

No podria ser consellera. No almenys, si el criteri el fixés l’exsecretari d’Hisenda que creu que la clau és tenir les “mamelles grosses”. Ho deixa anar així en una conversa que ha vist la llum d’una manera i en un moment, com a mínim, dubtosos. I ara m’enfronto a un d’aquells temes en els quals podria defensar una opinió i la contrària. No els passa? De vegades, ens entestem a tenir criteris clars però el món és ple de grisos. Els explico els meus dubtes sobre el cas amb unes preguntes que m’he fet: dir que es busquen romaneses i brasileres perquè “són resultones” per a fer de conselleres d’Educació és un comentari tolerable i propi d’un càrrec públic encara que el faci en l’esfera privada? És legítim que això es difongui si es tracta d’una conversa personal?

Sota el meu punt de vista, el que diu Lluís Salvadó no és adequat ni just i pren especial gravetat si tenim en compte la seua posició perquè reflecteix uns pensaments que van contra tot el que ha de defensar una societat i un govern. Però també és cert que pocs quedaríem lliures de culpa si el que parlem en entorns de confiança arribés a oïdes de tothom. Relaxar-se i perdre la correcció és fins i tot saludable, d’acord. Ara bé, estem disposats a mantenir a primera línia una persona que ha fet manifestacions clarament sexistes i discriminatòries? La meua conclusió és que no. Em sap greu per la manera com s’han difós, que no comparteixo, però el qualificatiu d’inapropiades que ha donat ERC a les paraules de Salvadó em sembla comparable al criticat “desproporcionades” utilitzat pel PSC per referir-se a les càrregues de l’1-O. El que un demana als altres, ha d’aplicar-s’ho a si mateix. Estem farts dels debats infantils del “i tu més” que protagonitzen molts polítics a les xarxes socials.

Un càrrec públic –del partit que sigui– no pot dir segons quines coses ni tampoc fer-les i que un cap de gabinet d’alcaldia empenyi una manifestant que s’expressa contra el seu cap a les portes del Museu de Lleida, no és de rebut. Els qui la coneixem a ella sabem que és encantadora i no farà mal a ningú, no hi havia perill. Només és una dona amb caràcter i està vist que les dones amb caràcter fem por. Potser perquè no deixarem que ens valorin per la mida de les nostres mamelles.

tracking