SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Feien temps asseguts en un banc i es van abraçar o es van fer un petó o es van agafar les mans. El que fem les parelles, vaja. Minuts després, set persones els retenien i els colpejaven enmig del carrer i sense explicacions. Que no és que la violència tingui explicació, ni parlar-ne. Però, quan a un l’ataquen, voldria entendre per què. Els motius dels energúmens són clars: la parella la formen 2 homes i es veu que això, a alguns, els encén la sang. Doncs que se la refredin perquè hi ha tants amors com persones i ningú, ningú té dret a determinar com s’ha d’estimar ni a qui. En Xavi, apreciat company en el camí del periodisme de proximitat, ho sap i el seu company també. Per això, encara no es creuen el que els ha passat ni el ressò que ha tingut la denúncia. Afortunadament, hi ha hagut milers de reaccions de suport a la parella i de rebuig absolut a l’agressió. Però també hi ha qui dubta de la versió de les víctimes. Dubtes? Ni mig. Condemna rotunda a l’homofòbia, defensa absoluta de les llibertats i evolució, si us plau, evolució!

S’ha acabat imposar morals falses i retrògrades a cops de puny. Eduquem les persones perquè siguin persones perquè, en molts casos, les agressions provenen de joves. Això ens porta directament a una anàlisi necessària d’entorns familiars i socials i a les influències que obvien el respecte, la tolerància i l’obertura de mires. Que la diversitat allibera i enriqueix! Administracions i justícia han de castigar sense pal·liatius, informar sense reserves i posicionar-se sense fisures. Però, sincerament, a les lluites col·lectives els queda tant camí per córrer que encara no es veu la llum al final del túnel.

Mirin la de les dones: també existim des dels inicis de la humanitat i no se’ns tracta com a iguals. És més, hem de sentir un torero advertint-nos per televisió que, si no volem que corrin imatges nostres en actituds sexuals, millor que no ens fotografiem ni ens gravem. Els homes, diu ell, són incapaços de no escampar-les. I aquesta valoració tan intel·ligent que criminalitza injustament tot el sexe masculí, la fa parlant del suïcidi d’una dona després de viure la desesperació que es fes públic un vídeo íntim. Culpa d’ella, li ha faltat dir al mascle Rivera. Ja n’hi ha prou, cavernícoles!

tracking