SEGRE

TRIBUNA

L’IBI ha deixat de ser tabú a Lleida

Portaveu del PP a l’Ajuntament de Lleida

L’IBI ha deixat de ser tabú a Lleida

L’IBI ha deixat de ser tabú a Lleida

Creat:

Actualitzat:

Després de molts esforços, hem aconseguit un acord que permet reduir l’IBI un 3 per cent en els dos propers anys. Un 2 per cent l’any que ve i un 1 per cent l’any 2018. Per fi s’ha aconseguit fer possible el que semblava impossible. Com s’ha demostrat, tot era qüestió de voluntat política i ganes de fer-ho. Una reducció que era del tot necessària, ja que aquest impost es paga d’una manera injusta i desproporcionada si es té en compte que, en els tres darrers anys, el valor cadastral dels habitatges ha baixat un 43 per cent a la ciutat de Lleida i, en canvi, els ciutadans no han vist reduït el rebut de l’IBI.

Aquest acord que s’ha aconseguit, el podem qualificar d’històric a la ciutat de Lleida, ja que per primera vegada en 37 anys d’Ajuntament democràtic, mai abans s’havia aconseguit una rebaixa efectiva del rebut de l’IBI, mai s’havia aconseguit una rebaixa de l’impost que més grava l’economia de les famílies lleidatanes.

En els moments actuals, la rebaixa que s’ha pactat és sensata ja que ajudarà a alleugerir la càrrega fiscal dels ciutadans de Lleida sense sacrificar la principal font d’ingressos municipal i, en cap cas, posarà en perill ni un sol dels serveis que presta actualment la Paeria, ja que aquesta reducció es veurà compensada per la nova taxa que s’implantarà per la utilització privativa de l’espai municipal per part de les empreses de telefonia mòbil.

Aquesta rebaixa del 3 per cent de l’IBI suposarà que els ciutadans de Lleida s’estalviaran, en els propers dos anys, un milió i mig d’euros que representa, de mitjana, un estalvi de 23 euros per família i una reducció, també mitjana, de 14 euros per rebut. Reduir l’IBI un 3 per cent pot semblar insignificant, però a la vegada pot ser molt rellevant si es té en compte que el rebut d’aquest impost s’ha incrementat, de mitjana, un 49 per cent en els darrers deu anys a la ciutat de Lleida. A més, aquest pacte per l’IBI també té un component marcadament social, ja que permetrà estendre les bonificacions que reben les persones que estan empadronades a l’Horta i que viuen de l’agricultura; als jubilats, que fins ara, sense cap motiu, n’estaven exclosos, i permetrà establir un programa d’ajudes al pagament de l’IBI per a les persones que es troben en situacions especials de vulnerabilitat.

A aquest programa s’hi podran acollir les persones empadronades a Lleida que viuen soles amb ingressos o pensions mínimes, persones a l’atur i unitats familiars amb ingressos inferiors a un 1,5 de l’IPREM, que equival a 798 euros mensuals. L’ajuda per a aquestes persones serà d’un 50 per cent de la quota anual de l’IBI. Des del grup municipal del Partit Popular considerem que aquest acord assolit per rebaixar l’IBI es un bon acord perquè s’ha fet pensant i tenint en compte el sentir i els interessos dels lleidatans que són, en definitiva, els veritables protagonistes d’aquest històric pacte. Avui podem dir que l’IBI ha deixat de ser un impost tabú a la ciutat de Lleida.

tracking