SEGRE

LA CARTA DE L?ALCALDE

Sempre és temps de solidaritat

Paer en cap

Sempre és temps de solidaritat

Sempre és temps de solidaritatSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La solidaritat és una de les principals qualitats humanes i un potent motor de qualsevol societat, en particular, de la ciutat. Tots podem ser solidaris a escala individual però aquest valor arriba a la màxima expressió i multiplica els seus efectes quan s’exerceix en comunitat. La participació ciutadana no és altra cosa que una mostra de solidaritat per part de veïns i veïnes que ajuden a construir una ciutat cívicament més sòlida a través de la seva militància generosa en entitats i col·lectius de tots els àmbits.

Els Premis Baula de Participació Ciutadana que lliura cada any l’Ajuntament de Lleida reconeixen aquest paper fonamental de les associacions, de les persones que els hi donen vida i dels projectes que creen.

El guardó a la millor entitat s’ha concedit enguany a la Festa de Moros i Cristians, una celebració molt estimada que, amb 22 edicions, s’ha convertit en una important icona de Lleida. L’associació que fa possible la festa promou valors com la igualtat, la convivència, el civisme i la integració a través de la cultura popular i tradicional que és, també, un potent element transmissor de solidaritat.

Els Premis Baula també han distingit l’activitat Vacances en Pau que impulsa l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent. El projecte consisteix en l’acollida, durant l’estiu i per part de famílies lleidatanes, d’infants de 8 a 14 anys procedents dels campaments de refugiats sahrauís. Durant la seva estada, es vetlla especialment per la seva atenció sanitària, alimentació i perquè gaudeixin de l’educació en el lleure. Amics del Sàhara defensa els drets dels infants més enllà de les nostres fronteres i reforça el rol de Ciutat Educadora que, des de fa anys, impulsa la ciutat de Lleida.

Els guardons es van concedir dijous passat en un acte al Saló de Sessions. Va ser molt emotiu lliurar el premi d’honor a Glòria Ferrer Pérez per la seva contribució en diferents entitats de Lleida, en especial, en l’àrea solidària de la Federació d’Associacions de Veïns. Visiblement emocionada pel reconeixement, Glòria Ferrer va agrair la col·laboració de companys que van confiar en ella, els ja desapareguts i molt enyorats Emili Subias, Xavier Aluja i Joaquim Mateo.

Tot l’any és temps d’aquesta solidaritat que ens brinden les entitats i persones guardonades amb els Premis Baula 2017 i moltes altres que, dia rere dia, construeixen xarxa cívica i solidària a través de col·lectius culturals, esportius, professionals, veïnals, de gent gran, de cooperació o de voluntariat.

Avui és una data especialment marcada en el calendari solidari anual. Us convido a col·laborar en La Marató de TV3, que any rere any demostra arreu que un dels símbols de Catalunya és la solidaritat. Com també ho palesa el Gran Recapte dels Aliments, celebrat recentment i que ens posa de manifest que la crisi encara no ha acabat.

L’esperit solidari que, per Nadal, s’accentua, ens demana enguany, a totes i tots, ampliar aquest concepte i estendre’l al món de les idees. Hem viscut i vivim temps d’una alta tensió política però hem de ser capaços de no traslladar aquesta a la nostra esfera de relacions personals. També podem ser solidaris comprenent i acceptant maneres de veure el món o la política diferents, fins i tot oposades a la nostra. La voluntat d’entesa i de conciliació en l’àmbit de les opinions és una altra forma de solidaritat.

Sempre és temps de solidaritat

Sempre és temps de solidaritatSEGRE

tracking