SEGRE

TRIBUNA

Ens volen dividits

Alcalde d’Agramunt. Diputat del GrupParlamentari Republicà al Parlamentde Catalunya

Ens volen dividits

Ens volen dividitsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’anunci del govern de Madrid d’incloure la casella d’escolarització en castellà als formularis de preinscripcions ha estat novament una demostració dels efectes del 155, malgrat alguns no ho vulguin veure així. Un cop més, des d’un Consell de ministres d’un partit amb anecdòtica representació parlamentària a Catalunya, s’ha volgut torpedinar tot el consens social i polític que la LEC va assolir en el seu moment amb l’únic objectiu de dividir-nos com a societat.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya tenim molt clar que el model d’immersió lingüística del nostre país és i ha de continuar sent un exemple d’èxit pedagògic reconegut arreu d’Europa i una eina indispensable i garant de la cohesió social a les nostres escoles i instituts.

La llengua i l’escola mai poden ser una eina política per generar fractura social i menys per crear-la on mai n’hi ha hagut. De fet, el que pretenen és crear la fractura per dir que la nostra societat està dividida.

Precisament, la legislació educativa vigent, i més concretament l’article 11.3 de la LEC, remarca clarament que els alumnes no poden segregar-se per qüestions de llengua. És per això que cal deixar clar que incorporar aquesta opció és sens dubte generar falses expectatives a les famílies que puguin optar per l’escolarització en llengua castellana, perquè a Catalunya mai hem separat l’alumnat en funció de la llengua que parla a casa.

És evident i conegut que el marc legislatiu que regula les preinscripcions és i continua sent la Llei d’Educació de Catalunya, aprovada en el seu moment per àmplia majoria al Parlament. I cal recordar que aquest mateix formulari que ara volen modificar i que en el seu moment ja va ser recorregut, fou avalat en primera instància pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i posteriorment pel Tribunal Suprem. A més a més, tot i que la LEC va ser recorreguda al Tribunal Constitucional, no va ser-ho per motius lingüístics.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya denunciem aquest intent d’intromissió i donem suport a qualsevol entitat i iniciativa que treballi per a la preservació d’aquest model d’immersió lingüística. Ens volen imposar un marc mental pervers on s’associa llengua a una ideologia concreta, però ja hem vist que el país només el divideixen uns, PP i Cs. La resta, en coherència amb la majoria parlamentària amb què sempre s’ha comptat al nostre Parlament, ja hem sortit a defensar el model d’escola catalana.

I per tots aquests motius, per evitar que l’article 155 continuï decidint el nostre futur i, en definitiva, el dia a dia de les persones, necessitem disposar ben aviat d’un govern efectiu i, en aquest sentit, des d’Esquerra Republicana de Catalunya estem treballant incansablement perquè això sigui possible.

Ens volen dividits

Ens volen dividitsSEGRE

tracking