SEGRE

TRIBUNA

Per una ciutat que mira al futur

Candidat a les primàries del PSC a l’alcaldia de Lleida

Per una ciutat que mira al futur

Per una ciutat que mira al futurSEGRE

Creat:

Actualitzat:

En aquests darrers dies, les i els socialistes de la ciutat tenim l’oportunitat d’actualitzar el nostre projecte de progrés. I ho farem fidels als valors de la igualtat, la justícia i la solidaritat que ens han distingit com a partit. Uns valors que ens serveixen per honorar els que ens han precedit i per il·lusionar els que ens han d’ajudar a construir un projecte de futur.

Sé que aquesta ciutat és el que és gràcies a l’esforç i tenacitat de molts lleidatans i lleidatanes que han de veure en l’alcalde i l’equip de govern uns aliats en el seu dia a dia. Aquesta és la nostra primera obligació, ser al costat de les persones. I després hem de vetllar per compartir els seus projectes de futur i poder resoldre els seus problemes del present.

L’atenció a les persones ha de ser la principal preocupació del Govern de la ciutat. I especialment la de les persones amb edat més avançada, i aquelles que viuen soles. Cal treballar per la gent gran de forma transversal, de forma efectiva i, com a societat, els hem de tornar tot el que ens han aportat. I hem d’estar amb els més joves. Ells s’han de comprometre amb Lleida i Lleida s’ha de comprometre amb ells. Els hem d’assegurar un futur ple d’oportunitats, estimulant l’emprenedoria i facilitant-los l’accés a un habitatge propi.

Ara bé, Lleida és la suma de moltes petites realitats veïnals. Cada barri té la seva pròpia identitat i les seves necessitats. És als barris on hem de fer possibles els nostres somnis i és als barris on definim i transformem la ciutat. I sou els ciutadans els que heu d’acompanyar-nos en aquest procés. La participació ha d’estar al servei d’un objectiu real i potent: la millora constant de les condicions de vida de cadascun dels barris de Lleida.

I tot això passa per escoltar les persones. La clau de la convivència i de l’èxit dels projectes compartits és que sapiguem escoltar-nos, que reflexionem conjuntament sobre els reptes que com a ciutat tenim. Parlo de l’Ajuntament i parlo de Lleida, però també parlo, sobre tot, del PSC.

Així, hem de fer confiança en els projectes compartits amb la societat civil. I això vol dir projectes amb les entitats cíviques, que són garantia de cohesió social; amb les entitats i empreses culturals, pilar essencial per a l’enriquiment com a societat i per impulsar nous sectors professionals. Amb els agents educadors i la mateixa Universitat.

Hem de retenir talent, generar noves oportunitats amb els agents econòmics i socials. Per tant, plegats hem d’establir complicitats que permetin reforçar Lleida com la capital econòmica de la Catalunya Interior, amb noves inversions, i avançar cap a l’ocupació de qualitat.

També per l’Horta, que ens distingeix com a ciutat. És font de riquesa i ha de continuar la seva transformació, apostant per la innovació, la tecnologia i impulsant les activitats de més valor afegit amb un nou relat per a les noves generacions i per a què les famílies pageses de Lleida vegin reconeguts els seus anhels.

Un dels grans reptes que haurà de fer front la humanitat en aquest segle XXI és la garantia de seguretat alimentària i el combat contra els efectes del canvi climàtic. Nosaltres, els i les socialistes, som la revolució verda: hem fet els boscos urbans, els que impulsem la nova mobilitat sostenible, i farem de Lleida un gran referent amb els nous espais verds i del riu un nous espai de cohesió.

Com no pot ser de cap altra manera, la meva prioritat serà posar tot el talent i treball de l’equip de govern al servei dels lleidatans. Sóc un polític que ha crescut amb el gen de la cultura de l’esforç sabent que la política ha servir als ciutadans, i finalment, explicar-vos que el futur alcalde de Lleida té l’obligació moral de comprometre’s amb el país, ajudar a cercar solucions i vies d’entesa en moments en què els ponts estan malmesos. Tenim una gran oportunitat per al diàleg i, com a persona compromesa amb Lleida, com a persona activa en la vida del PSC, un dels meus objectius serà fer de Lleida un exemple d’entesa.

Junts podem construir les bases d’un nou consens, basat en el diàleg, en la cohesió social i en l’exploració de camins compartits àmpliament per tota la gent de tradició democràtica. Aquesta és la Lleida que vull compartir amb vosaltres.

tracking