SEGRE

TRIBUNA

Trenta anys del Patronat de Turisme, trenta anys del Premi Pica d'Estats

Presidenta de la Diputació de Lleida

Trenta anys del Patronat de Turisme, trenta anys del Premi Pica d’Estats

Trenta anys del Patronat de Turisme, trenta anys del Premi Pica d’EstatsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Enguany celebrem els 30 anys de creació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Lluny queda aquell 18 de juliol de l’any 1989, data en la qual l’Estany Gento, l’emblemàtic llac del Pirineu de Lleida, situat a la Vall Fosca (Pallars Jussà), acollia la seva creació, sota la presidència de Ramon Companys.

Durant aquests 30 anys, l’Ara Lleida, la marca turística creada pel Patronat, s’ha posicionat com una de les de referència de l’Estat i, a través seu, s’han promocionat, tant en l’àmbit estatal com internacional, els principals atractius i productes del territori lleidatà, des dels més coneguts (els esports d’aventura, l’esquí o el patrimoni romànic, per esmentar-ne alguns exemples) fins a altres d’emergents vinculats amb el senderisme, el cicloturisme, el fruiturisme o el moturisme, per als afeccionats a viatjar amb moto.

Aquest posicionament ha arribat també gràcies al Premi Internacional Pica d’Estats de Premsa, Ràdio, TV i Internet, que divendres passat va celebrar el 30è aniversari, amb el lliurament dels guardons a l’Aula Magna de l’IEI, precisament a l’espai en el qual es va acollir la primera edició amb la participació del ja traspassat Carles Sentís, mestre de periodistes i president del Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb Jesús Bartolomé com a vicepresident del Patronat, i Xavier Moncayo, periodista i qui fou el primer director del Patronat i impulsor d’aquesta genuïna iniciativa.

Per això, cal donar les gràcies a tots els directors i vicepresidents, des del primer fins a l’actual, que han deixat la seva petjada des d’aquell 1989, per refermar la confiança en aquesta poderosa eina de promoció de les nostres comarques i del nostre patrimoni, així com a tots els presidents de la Diputació que van creure, des del primer moment, en aquest projecte de promoció turística.

No és fàcil que una idea, un somni, esdevingui una realitat. És encara més difícil que aquesta realitat es consolidi. Però, entre tots i totes, hem estat capaços de fer-ho. Les dates rodones permeten aturar-se un segon, mirar enrere i poder resseguir tot el camí recorregut.

El premi Pica d’Estats, que pren el nom d’un dels cims més emblemàtics del Pirineu i el més alt de Catalunya, ha esdevingut un element clau per promocionar, difondre i guanyar prestigi per a les nostres comarques, però també el reconeixement natural, paisatgístic, cultural, històric i gastronòmic.

Justament, la natura i el paisatge, l’esquí, el romànic, el turisme actiu, la gastronomia i el patrimoni natural i cultural amb reconeixement mundial per la UNESCO, com també el fruiturisme i el moturisme, de creació recent, entre d’altres, han tingut cabuda entre els treballs presentats pels diferents autors en la present edició, amb reportatges que han tractat sobre els atractius del conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida. Són una mostra dels 192 treballs presentats a les 8 categories del premi, que se sumen als més de 4.500 que ja acumula el guardó al llarg de la història sota els únics criteris de la professionalitat i la qualitat.

Finalment, vull estendre el meu màxim reconeixement i agraïment a tots els professionals que treballen diàriament per donar a conèixer les nostres comarques i que continuen despertant l’interès, la curiositat i la il·lusió de venir a visitar-les.

Trenta anys del Patronat de Turisme, trenta anys del Premi Pica d’Estats

Trenta anys del Patronat de Turisme, trenta anys del Premi Pica d’EstatsSEGRE

tracking