SEGRE

TRIBUNA

Gràcies per fer possible el canvi honest

regidora d’ERC-AM a la Paeria

Gràcies per fer possible el canvi honest

Gràcies per fer possible el canvi honestSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Començo aquesta col·laboració amb un agraïment sincer a totes les persones que han contribuït a fer possible un somni que semblava impossible: un govern de canvi honest a la Paeria de Lleida. Un canvi en la mirada, en les polítiques, en la gestió del dia a dia a la ciutat i en el tracte amb la ciutadania.

Un canvi liderat per un paer en cap, en Miquel Pueyo, que és un home de pau en majúscules i que fa honor al càrrec públic que li ha estat encomanat. Una persona planera i que genera grans consensos, com es va poder veure en el seu propi ple d’investidura, en què va ser elegit per majoria absoluta, amb el suport dels altres regidors i regidores d’Esquerra, de Junts per Catalunya-Lleida i del Comú de Lleida.

Des del grup d’Esquerra Republicana – Acord Municipal, integrat pel Jovent Republicà i la tradició del socialisme catalanista Avancem-MES, assumim amb orgull el repte de tornar els principis republicans a la Paeria, que no són altres que els principis de la democràcia mateixa, de l’actitud ètica i de la voluntat de servei, dels fonaments de la justícia social, de la igualtat d’oportunitats i de la transparència.

Des de la nit electoral, el 26 de maig passat, hem treballat intensament per definir les coincidències programàtiques que ens uneixen amb Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida, amb l’objectiu de poder bastir un document que sigui la base d’un programa d’actuació municipal per als propers quatre anys a la Paeria. Un document que haurà de ser validat pels respectius òrgans de decisió de cada grup polític aquesta setmana, en el cas d’Esquerra, l’assemblea local de les formacions que integren la candidatura.

Creiem que aquest govern d’entesa és bo per a Lleida, perquè suma diversitats i sensibilitats, aporta qualitat democràtica basada en l’acord i el pacte i es fonamenta en les bases programàtiques, les línies d’acció que hem dibuixat al voltant del projecte compartit d’una Lleida propera, connectada, saludable, justa i compromesa, els cinc eixos del pentàgon en què es basava el nostre programa.

Volem una Lleida propera, que reconegui la identitat de cada barri, l’Horta, Sucs i Raimat, de cada plaça i de cada escola. Que compti amb tothom i sumi des de la diversitat.

Volem una Lleida connectada, que sigui una ciutat d’enllaç. Una ciutat intel·ligent, creativa, culturalment viva i participativament apoderada. On el cooperativisme i les empreses se situïn a l’avantguarda de les noves tecnologies.

Volem una Lleida saludable, amb una mobilitat sostenible, compromesa amb el clima i amb el futur del planeta. Que garanteixi els drets assistencials de tothom, que promogui la pràctica de l’esport i els hàbits saludables.

Volem una Lleida justa, que sigui una ciutat d’oportunitats i garanties per a tothom. Ciutat inclusiva i solidària, feminista i que lluiti contra totes les violències visibles o invisibles. Que vetlli pel benestar –especialment de les persones més vulnerables– i que posi les persones al centre de totes les polítiques.

Volem una Lleida compromesa amb la República catalana i amb l’1 d’octubre. Respectuosa amb la memòria històrica, que planti cara al feixisme i a qualsevol atac als drets civils i la democràcia.

Per a assolir totes aquestes fites, ens caldrà arribar a grans acords amb els altres grups polítics de la Paeria, però també la col·laboració d’entitats, escoles, agents de tot tipus que se sentin interpel·lats en la millora contínua de la ciutat de Lleida.

Tenim molta feina per fer. Però sabem que podem fer-ho i volem fer-ho bé. Per Lleida, sempre.

Gràcies per fer possible el canvi honest

Gràcies per fer possible el canvi honestSEGRE

tracking