SEGRE

TRIBUNA

Acord gràcies a una majoria incontestable

Vicepresident primer de la Diputació de Lleida i Alcalde de Torrefarrera

Acord gràcies a una majoria incontestable

Acord gràcies a una majoria incontestableSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Comença un nou mandat a la Diputació de Lleida, un repte il·lusionant i compromès que volem fer junts. Els ciutadans i les ciutadanes de la nostra demarcació van voler que ERC guanyés les eleccions per pocs vots, 600, però per 2 diputats. El resultat exigia algun acord. Hi havia altres combinacions, però estem en un moment que cal unitat per afrontar els reptes i la repressió. La gent ens demana unitat, i tenim exiliats i presos polítics. I és que entre ERC i JxCat sumem 128.116 votants, gairebé 2/3 dels vots, i 20 diputats, el 80%. Sumem una majoria incontestable.

I davant d’aquest repte, hem assolit un acord històric, que donarà estabilitat al govern de l’ens provincial durant la legislatura 2019-2023.

La Diputació, en els últims anys, ha fet un gran esforç per ajudar els ajuntaments i les entitats del nostre territori a fer front a la greu crisi que hem patit. I hem recolzat el nostre Govern, tan mermat econòmicament, a cobrir necessitats socials. I, a més, hem reduït a menys de la meitat l’endeutament, fet que ens permet afrontar amb una gran solvència el període 2019-2023, un mandat determinant en què s’han d’abordar grans reptes territorials.

En aquest context, Junts per Catalunya proposa donar continuïtat a les polítiques que s’han mostrat exitoses, ampliant l’actuació als grans reptes de la demarcació i continuar modernitzant la institució, com la millor forma de servir al territori.

Ens proposem posar la Diputació més a prop de la ciutadania. Obrir-la més. Que les persones del nostre territori la sentin com a pròpia. Que coneguin la seva utilitat: fem moltes coses, però moltes no prou conegudes. Tenim cura de la gent dels municipis, de les comarques, ajudant moltes entitats, clubs, a més de ser l’ajuntament dels ajuntaments.

Volem augmentar l’autoestima i el prestigi de les comarques de Lleida en l’àmbit català. Tenim grans potencialitats, tenim recursos, tenim espai, tenim gent... I ho hem de valorar. Ens hem de fer valer pel bé del territori i la seua ciutadania. Hi ha camí, i és necessari recórrer-lo.

En aquest mandat, tenim grans prioritats per donar valor al món municipal. Com portar la fibra òptica a tots els municipis. Un projecte que ja treballa a ple rendiment, i que, juntament amb la Generalitat de Catalunya, s’ha de realitzar en quatre anys. L’accessibilitat a la banda ampla és una necessitat i una eina de cohesió territorial.

Tenim una connexió viària molt deficitària, com és la N-240 i amb una connexió ferroviària nul·la pel que fa referència a les mercaderies. En aquest sentit, plantejar i proposar, des de Lleida que el Corredor del Mediterrani tingui una viabilitat molt més ràpida.

Hem acordat la necessitat d’un pla de foment dels municipis de muntanya, que volem afrontar junts. S’ha de fer front al despoblament, retenir els joves, captar nous habitants i polítiques pel greu envelliment que viu el Pirineu. Per fer-hi front, cal promoure l’activitat econòmica, l’agricultura de muntanya, les indústries agroalimentàries i millorar les infraestructures. I hem de revertir l’abandonament de pobles petits, camps i boscos. Comença a ser una urgència.

En turisme, hem batut rècords (1.238.898 turistes, dels quals 205.900 internacionals) i hem de seguir aquest bon camí. El Pirineu i les Terres de Lleida han de convertir-se en una destinació de turisme sostenible líder en turisme d’interior i de muntanya, amb criteris d’excel·lència en l’oferta, amb un model de gestió responsable, respectuós amb el territori i la seva gent, que aposti per l’Ecoturisme, i faci de Lleida una destinació innovadora, amb propostes singulars per al visitant. Tenim projecte i tenim ambició. És una gran potencialitat que hem de promoure amb els agents públics i privats del territori.

Aquestes últimes setmanes hem patit un foc forestal que ha afectat la nostra demarcació, als termes de Maials, Llardecans o Bovera, i hem vist el perill, i com de ràpid es propaga. Aprofitant i cuidant el bosc, primer recurs estratègic de l’economia verda. Totes les comarques de la demarcació de Lleida tenen zones amb superfície forestal. Lleida té una oportunitat i una necessitat en el sector forestal: generar energia a través de la gestió de la biomassa i promoure la gestió forestal com a eina de conservació del medi, especialment la prevenció dels incendis forestals.

Hem de seguir impulsant l’estructura productiva local i el foment de l’ocupació. Recolzant el sector porcí de Lleida, un motor de l’economia lleidatana amb molt potencial. A produir i a reduir l’impacte ambiental.

En els propers 4 anys, hem de fer de la Diputació de Lleida, una administració moderna i al servei del món local, amb la implantació de l’administració electrònica per consolidar-se com una administració al servei dels governs locals i de la ciutadania. És cabdal el suport als ajuntaments, amb una bona dotació de serveis d’administració electrònica, com el gestor electrònic d’expedients.

Estem decidits a fer de la Diputació de Lleida l’exemple d’una governança que fa les coses d’una altra manera, a com s’han fet els darrers dies a la política nacional i que posa de manifest un aspecte a millorar de la política catalana. Acabem amb els retrets i les actuacions de cara a la galeria i comencem a construir afectes i confiances entre les forces polítiques i actors que pensem diferent. Retornem la política lleidatana a una dimensió ètica.

Que els nostres fets parlin més fort que les nostres paraules. Ens posem a treballar junts pel territori, amb el compromís amb el país.

Acord gràcies a una majoria incontestable

Acord gràcies a una majoria incontestableSEGRE

tracking