SEGRE

TRIBUNA

La Lleida compromesa

Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria de Lleida

La Lleida compromesa

La Lleida compromesaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa només uns mesos vam preparar un programa de govern per a una Lleida propera, connectada, saludable, justa i compromesa. Els resultats del 26 de maig ens van portar a un govern d’entesa en què afegíem la Lleida valenta i emprenedora per acabar de completar el nostre projecte de ciutat. No fa tant que ho somiàvem i poc imaginava que tindria la sort de ser regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria de Lleida. Agraeixo sincerament la gran oportunitat que m’ha donat en Miquel Pueyo i el seu equip, el suport de la ciutadania i, ara, la il·lusió i les ganes d’endegar nous projectes del personal de la regidoria.

La regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes representa la Lleida compromesa amb els valors republicans, els drets humans, els drets civils i polítics. Una regidoria que centra la seva activitat en la lluita contra les desigualtats, les discriminacions i les violències per motius de gènere, racisme, xenofòbia, LGTBIfòbia, etc., amb la igualtat a l’horitzó com a gran fita a assolir.

L’educació, entesa en un sentit ampli, serà l’eix vertebrador de les nostres polítiques, transversals dins de la regidoria i coordinades, quan calgui, amb altres regidories.

Lleida és ciutat educadora. Des d’aquesta perspectiva, treballarem per una educació basada en la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia social, valors base per a la cohesió social sobre els quals construir la convivència a la ciutat. Per garantir-los i perquè és una qüestió de ciutat, ens proposem liderar el combat contra la segregació escolar. Volem aplegar el màxim de suports i consensos amb els diferents agents educatius i promoure un pacte de ciutat contra la segregació. Una escolarització equilibrada ens permetrà millorar l’equitat i la qualitat educativa del conjunt de la ciutadania, així com l’èxit educatiu, sense exclusions, de tot l’alumnat.

Lleida també és ciutat amiga de la infància i ciutat dels nens i de les nenes. És, doncs, el moment de potenciar el protagonisme dels infants i adolescents, de fer-los partícips de la vida i del futur de la ciutat i d’escoltar totes les veus –les que se senten i les que fins ara no han tingut l’oportunitat de ser escoltades–.

Si la igualtat és la fita, el feminisme interseccional ens marcarà el camí. Promourem que la perspectiva de gènere i LGTBIQ+ s’incorpori transversalment a les polítiques i les actuacions que es facin des de la Paeria. Ho farem de manera decidida i valenta, buscant la complicitat de les entitats feministes de la ciutat. Pensant en les víctimes, en les properes setmanes farem una audiència pública per definir col·laborativament el model d’emergència per atendre les víctimes de violència masclista. Una Lleida compromesa amb la recuperació de la memòria democràtica, que treballarà per reconèixer les víctimes dels règims feixistes, per restablir els seus honors i reparar els danys a les seves famílies. Ho farem amb itineraris de memòria per la ciutat, eliminant del nomenclàtor els responsables de la repressió i de l’aixecament contra la República i participant en xarxes de memòria a nivell nacional, estatal i internacional.

Creiem en la cooperació internacional, des de la responsabilitat de contribuir al desenvolupament de projectes essencials en altres zones del món, primera passa per oferir oportunitats i per combatre les desigualtats globals. Desenvoluparem un nou pla director de cooperació, potenciarem el treball conjunt amb les entitats del sector i treballarem per tenir un paper clau en organismes supramunicipals. La ciutat és un mosaic de persones diverses que l’enriqueixen; garantir-ne els drets és la nostra responsabilitat.

tracking