SEGRE

TRIBUNA

L'emperador M. Márquez VIII de Cervera

Doctor en Dret. Professor de l’Escola Universitària de Relacions Laborals de Lleida

Milers de fans dels dos germans Márquez van suportar durant hores l’intens fred per celebrar al seu costat el doblet mundialista.

Milers de fans dels dos germans Márquez van suportar durant hores l’intens fred per celebrar al seu costat el doblet mundialista.SEGRE CERVERA

Creat:

Actualitzat:

Tots els que estimem el món de l’esport estem d’enhorabona, M.Márquez, el tro de Cervera, la llegenda de l’esport mundial, el rei de copes, el destructor de rècords, el devorador de mites, l’octava meravella del món, va guanyar a Tailàndia el vuitè campionat mundial als 26 anys, amb un pilotatge agressiu, amb un gran poder d’intimidació i amb la fam de victòries que el caracteritza. Marc, un dels millors esportistes de la història de Catalunya i Espanya.

Un pilot que ha protagonitzat la dècada més prodigiosa de tots els temps (des del 2010 fins al 2019) i que ha guanyat campionats en les tres categories: a 125, amb 17 anys; a Moto2 i a MotoGP. El motorista de Repsol Honda acaba de convertir-se en el campió més jove de la història de tots els temps, a l’obtenir vuit mundials (als 9 anys ja anava demostrant que seria un autèntic fenomen) i el segon espanyol amb més corones, només al darrere de les 13 aconseguides per Ángel Nieto. També és el cinquè esportista espanyol més valorat (només al darrere de Nadal, Gasol, Iniesta i F.Alonso).

Com a lleidatans ens sentim orgullosos que, entre els moltíssims premis rebuts, hagis obtingut el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2016, atorgat per l’ajuntament de la capital, a la teva trajectòria esportiva, per ser el millor ambaixador de les terres de Lleida pel món, al personalitzar uns valors i ser un exemple d’esportista a seguir per als nens i joves.

Gràcies, Marc, per ser un esportista humil i senzill, que sempre aprens dels teus errors, sense queixes o lamentacions i sense buscar culpables, excuses o bocs expiatoris. Ets un jove que saps aïllar-te de l’entorn social i de totes les notícies, per evitar volar i separar els peus de terra, quan són bones, ni enfonsar-te quan són negatives. Per a tu anar amb moto no és un esforç en soledat, és un èxit compartit.

Gràcies, per ser el nostre 93, perquè aquest número marca la diferència, ja que porta implícit l’ambició i la capacitat de treball. Gràcies, per les alegries i èxits que ens vas repartint tots els caps de setmana.

Gràcies, per ser tan educat, disciplinat, professional, natural, amable, proper i que gaudeixes de tot el que realitzes; que mai perds la il·lusió; que mai dónes res per perdut; que ets feliç i ens ensenyes a ser feliços a tots nosaltres; que no t’obsessiones ni amb noms, ni amb números, ni estadístiques, rècords o dades, perquè com tu dius, Marc, l’obsessió no és bona, l’ambició, sí. L’obsessió per guanyar és el pitjor enemic i el pitjor company de viatge. Una persona que té il·lusió per guanyar pot acceptar una derrota en una batalla, però s’ha de saber que l’important és guanyar la guerra.

Gràcies, perquè ets una gran persona, perquè no persegueixes la grandesa ni l’obtenció de fama, ni recompenses, ni diners, ni reconeixements, només pretens ser feliç, gaudir, passant-ho bé anant en moto, igual que ho feies quan eres un nen. Tu no has canviat, segueixes sent el mateix de sempre, amic dels teus amics, compromès amb la teva família, que sempre està al teu costat i et dóna una gran estabilitat emocional; fidel amb el teu gran mànager (E.Alzamora) i amb l’equip. Un equip cohesionat, lleial i competent, fidel i honest i que et fa centrar exclusivament en la teva vida esportiva.

Gràcies, per demostrar que per guanyar has d’estar disposat a tot i si has de caure vint vegades per trobar el límit i usar-lo després en la carrera, doncs ho fas.

Gràcies, pel teu esperit constant de superació i inconformisme, per la teva valentia, la teva fe i una autoconfiança a prova de grans obstacles; pel teu talent, tot i saber que no només amb talent es guanyen campionats. El treball, la intel·ligència, la constància, la motivació, el tenir el cap ben moblat, la teva equilibrada fortalesa mental, el sacrifici i la determinació són senyes d’identitat d’un gran esportista.

En la teva llarga vida esportiva, Marc, has après que ni vols ni pots agradar a tot el món. “Tots sabem que qui per un dèficit de confiança personal vol tenir a tots contents, té garantit un desert afectiu a on ni ell es farà respectar” (Santi Álvarez).

Un dels valors que més et ressaltaria és la teva actitud. Una actitud que més enllà de ser positiva i intel·ligent consisteix a ser una bona persona, lluitadora, treballadora, proactiva, oberta i somrient i que sap superar totes les adversitats. “L’actitud pot ser una eina per despertar la societat del moment en el qual ens troba. Quan sembla que tot és negatiu i que no anem a cap costat. Quan sembla que tot són murs impossibles de saltar, descobrim que hi ha persones en el món que han vençut totes les dificultats i que ho han fet amb actitud. Tenim l’exemple d’un esportista d’elit que és el Márquez, però no només els esportistes tenen actitud i no només els que guanyen tenen actitud, també els que lluiten.”(Damià Aguilar)

El meu germà Manolo, del Moto Club Segre, gran seguidor de les carreres de motos i un gran admirador teu, deu estar orgullós en aquests moments dels tots els teus triomfs. Segur que ho està celebrant allà a on estigui. Manolo, sempre m’havies demanat un article sobre Márquez, doncs aquí ho tens. El que es promet és deute.

L’emperador M. Márquez VIII de Cervera

L’emperador M. Márquez VIII de CerveraSEGRE

tracking