SEGRE

TRIBUNA

Balàfia batega!

2a tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional

Balàfia batega!

Balàfia batega!SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Balàfia és un barri on viuen més de catorze mil lleidatans i lleidatanes. És un barri dinàmic i educador, que té en compte a tothom, des dels més menuts fins als més grans; un barri que té un emplaçament excepcional: és l’eix vertebrador que connecta l’Horta amb el cor de Lleida.

Vull fer esment del barri del qual soc regidora, perquè em sento profundament honorada de poder recollir la veu del barri a la ciutat. Com a regidora de la zona de Balàfia i voltants vaig assistir a la constitució del Consell de Zona de Balàfia que es va dur terme aquest febrer, el passat dia 11. Amb la regidora de Participació, Elena Ferre, vam participar en la sessió que va tenir lloc al Centre Cívic del barri. Cal dir que era el desè consell que es constituïa a la ciutat d’un total de quinze. Aquell dia vam comptar amb la participació de representants de l’associació de veïns i d’altres entitats del barri, perquè cal recordar que els consells estan oberts a tot tipus d’entitats, com associacions de comerciants o empresaris, les Ampes de les escoles o associacions culturals i tot tipus de col·lectius i persones a títol individual interessades en la vida veïnal. Vam explicar als assistents les funcions d’aquest òrgan de participació ciutadana, que ha de ser el fòrum en què es debatin els temes que afecten cada barri, ja siguin sobre planificació urbana, temes administratius o de serveis municipals. La resposta del barri va ser magnífica, perquè Balàfia és un barri solidari, cohesionador, implicat i dinàmic. Sempre propositiu i compromès. Que conjuga la història i la tradició de la zona més antiga amb la cara de la nova Lleida, la Lleida que creix, acull nous equipaments i és comunitat de famílies. Balàfia és un barri que batega, que porta Lleida al cor i posa Lleida al cor, un barri amb personalitat, que està en constant creixement i que s’obre a la interacció entre persones de diferents edats, orígens o cultures. Balàfia és una comunitat d’afectes mutus i de llaços i vincles que uneixen persones, places, escoles i ciutats. Balàfia ha demostrat sobradament què és un barri referent en solidaritat, que acull i promou l’esport inclusiu, respecta la diversitat, és marcadament feminista i vol ser pioner en mobilitat sostenible... a més, és especialment curós i implicat amb les persones que més ho necessiten. Balàfia és un barri que no deixa ningú enrere.

Un dels principals projectes de la Paeria en aquest barri és la construcció de l’Escola Pinyana-Balàfia, que està previst que comenci al maig. En els pressupostos municipals per al 2020 hem inclòs una aportació d’1,2 milions per fer possible el nou edifici. Això possibilitarà eliminar els mòduls que han acollit l’actual escola de Pinyana des de fa una dècada i treballar un projecte educatiu conjunt, amb la unificació de dues escoles. També cal destacar les actuacions de microurbanisme dutes a terme: els arbres plantats a l’escola Països Catalans i l’adequació de l’esplanada que hi ha al davant, a més d’entomar el repte, entre tots, de com millorar el carrer Penedès. Unes actuacions que busquen, en definitiva, millorar el dia a dia dels veïns i veïnes de Balàfia, dels veïns i veïnes de Lleida.

Com ja li hem sentit dir molts cops al Paer en Cap, ens agrada parlar, escoltar i comptar amb totes i cadascuna de les Lleides que ens envolten. Això són les realitats de cada barri i de cada persona, fins i tot. Unes Lleides que ens han d’ajudar a teixir un mateix futur, amb objectius compartits. Balàfia és una d’aquestes Lleides, i estic convençuda que bategarà per molts anys més.

Balàfia batega!

Balàfia batega!SEGRE

tracking