SEGRE

TRIBUNA

El Banc dels Aliments i la nova emergència alimentària

President de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida

El Banc dels Aliments i la nova emergència alimentària

El Banc dels Aliments i la nova emergència alimentàriaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Des de la seva fundació l’any 2006, el Banc dels Aliments ha estat donant un servei al territori per afrontar i intentar solucionar una de les problemàtiques més importants de la nostra societat pel que fa a les necessitats bàsiques de moltes persones, com és la falta d’aliments de forma crònica i accentuada per les diferents crisis socioeconòmiques que hem patit.

Aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració de les administracions públiques, entitats, associacions, empreses i particulars i, òbviament, gràcies a la feina incansable i solidària dels nostres voluntaris.

Entre els anys 2007 i 2008 es va iniciar una crisi econòmica que va afectar gran part de la nostra societat, fet que va provocar que famílies senceres es trobessin sense accés als drets més bàsics, necessaris i fonamentals per afrontar el seu dia a dia. En aquella situació, el Banc dels Aliments va estar al seu costat i va aportar el seu gra de sorra per intentar minimitzar les mancances esmentades.

Últimament, tot i que cal remarcar que la problemàtica encara existeix i una prova d’això és que les peticions de les associacions són constants i continuades i el Banc d’Aliments segueix realitzant la seva missió cada dia, semblava que la situació anava millorant entre les famílies afectades.

Degut a la situació d’estat d’alamara sanitària en què es troba tot el país, podríem dir que estem en una altra situació similar o, fins i tot, més accentuada que la dels anys 2007 i 2008, perquè ara a la situació sanitària tan complicada i difícil que vivim cal sumar-hi la consegüent crisi socioeconòmica i l’afectació en la mobilitat de les persones, dels transports, realització de la feina diària i, en conseqüència, al funcionament normal i diari del Banc dels Aliments i les seves entitats col·laboradores.

L’emergència sanitària, com ja s’ha comentat, implica una afectació important en el funcionament quotidià i també en les relacions socials, tant a nivell personal i col·lectiu com laboral, ja que cal complir una sèrie de requisits en aquests diferents àmbits en funció de la situació de cadascú, des del confinament total fins a les condicions ja conegudes per poder realitzar les sortides permeses i la feina diària. Per al Banc dels Aliments és un problema seriós ja que, entre altres inconvenients, no hem pogut realitzar la recollida prevista per al mes d’abril ni podrem fer la del mes de juny i, amb les previsions actuals, no sabem si podrem realitzar el Gran Recapte del mes de novembre, i en cas que es realitzi, no serà amb les mateixes condicions que ho havíem fet els darrers anys. Aquestes recollides ens permeten donar cobertura entre el 20 i 30% de les nostres necessitats.

Pel que fa a les sol·licituds d’ajuda de les diferents associacions, en aquests moments i en comparativa amb els anys anteriors, han augmentat un 35% i, amb les previsions econòmiques actuals, aniran en augment.

Un cop decretat l’estat d’alarma pel Govern espanyol i amb la previsió de la greu crisi econòmica associada, ens vam posar en contacte amb les diferents administracions, entitats, empreses, etc. i la resposta ha estat més que positiva per totes les parts. Moltes gràcies a tots per la seva col·laboració i també per les aportacions realitzades per particulars.

No obstant això, en previsió que no podrem atendre totes les peticions i que necessitarem més col·laboració, fem una crida a tothom que vulgui i pugui col·laborar perquè faci una aportació via telemàtica al nostre compte bancari que trobareu a la pàgina web www.bancalimentslleida.cat, o bé posant-se en contacte directament amb el Banc dels Aliments.

La Junta de la Fundació del Banc dels Aliments, conjuntament amb els nostres treballadors i els voluntaris, farem tot el que sigui necessari perquè cap família d’arreu del territori es quedi sense els aliments bàsics. Amb el nostre esforç i la vostra solidaritat ens en sortirem.

El Banc dels Aliments i la nova emergència alimentària

El Banc dels Aliments i la nova emergència alimentàriaSEGRE

tracking