SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El tres de gener passat, amb motiu de l’acord de la Junta Electoral Central de deixar sense efecte la credencial de diputat a Joaquim Torra, es va produir una manifestació davant l’ajuntament de Lleida.

Durant l’esmentada manifestació, tres encaputxats van accedir a la segona planta de l’ajuntament, van sortir al balcó que dóna a l’avinguda Blondel i van sostreure la bandera d’Espanya. Hi ha imatges d’això. A més, també es va sostreure la bandera d’Espanya del terrat.

Es pot dir que l’ajuntament té presència de Guàrdia Urbana les vint-i-quatre hores del dia, tots els dies de l’any. I és habitual que es reforci el dispositiu quan hi ha manifestacions al davant, cosa que va succeir aquell dia, efectivament.

A més, l’accés a aquesta segona planta passa per davant de la caseta de la Guàrdia Urbana, i una vegada s’arriba allà, per poder entrar a la zona on hi ha el balcó s’ha de fer traspassant unes portes que estan tancades i que tenen un sistema d’empremta dactilar en el qual hi ha poques persones autoritzades. I, per si fos poc, a més hi ha càmeres de videovigilància gravant la zona en qüestió.

L’endemà, jo mateixa vaig ser testimoni de com un càrrec de confiança de l’equip de govern accedia amb el grapat de claus que té a la seua disposició l’empresa de neteja al despatx del grup municipal de JxCat Lleida, per recollir una bandera d’Espanya i entregar- la al funcionari responsable del departament de Relacions Públiques i Protocol de la Paeria de Lleida.

Després de tots aquests fets, vam sol·licitar que Fiscalia ho investigués, cosa que va fer, encarregant-ho al cos dels Mossos.

Doncs bé, per premsa, ja que no hem rebut cap notificació encara, ens vam assabentar que s’arxiva el tema a causa que els Mossos no han pogut identificar els autors.

I aquí només hi ha dos hipòtesis. Una, que tres desconeguts encaputxats s’introduïssin a l’ajuntament, es burlessin a la Guàrdia Urbana, obrissin les portes tancades sense forçar-les, sostraguessin les banderes, i tornessin a sortir tancant les portes i escapolint- se una vegada més de la presència policial.

La segona és que persones amb autorització al sistema d’empremta dactilar o clau de les portes accedissin sense aixecar sospites entre la policia local, entressin a la zona restringida i una vegada dins es posessin caputxes i sostraguessin les banderes.

Tot molt edificant. En el seu moment, vam sol·licitar el registre d’entrades i sortides d’aquell dia i el següent i els enregistraments de les càmeres. Ens van ser negats amb l’excusa que hi havia una investigació en marxa. Pel que sembla ja no n’hi ha. De moment. Així que hem tornat a sol·licitar aquestes dades i vídeos a la Comissió de Seguretat de l’ajuntament.

Però avui, quatre mesos després, l’única certesa és que tres encaputxats poden passejar- se impunement per les instal·lacions restringides de l’ajuntament per sostreure els símbols que marca la llei que han de ser a la façana. També ens podem demanar si aquesta mateixa impunitat hauria regit si l’assalt a les instal·lacions hagués tingut un altre final. Al lector ho deixo.

tracking