SEGRE

TRIBUNA

A disposició de la ciutadania

Cap de l’oposició a la Paeria

A disposició de la ciutadania

A disposició de la ciutadaniaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lleida és una ciutat de valors. El tarannà, la personalitat de la nostra ciutadania es reflecteix als carrers i en la manera estreta, propera i intercultural que tenim de conviure entre nosaltres.

És cert que aquest esperit s’ha vist pausat d’alguna manera per la pandèmia actual, però estic segur que no el perdrem, perquè ciutats com la nostra, que tenen molts trets identificatius forts, propis i, sobretot, compromís col·lectiu, no decauen. És per això que totes i tots tenim el deure de treballar per seguir avançant per aportar propostes que ens permetin encaminar-nos cap a una ciutat en què tothom se segueixi reconeixent i de la qual puguem sentir-nos orgullosos.

Tanmateix, per fer aquest avanç global de ciutat cal partir des d’un projecte que defineixi cap a on volem anar. I per realitzar-lo de manera efectiva, una oportunitat és començar a aplicar-lo des de dins mateix dels barris, per després expandir-lo a nivell global, amb les sinergies de les associacions de veïns, fent una clara aposta pel concepte de ciutat intel·ligent per superar les desigualtats socials i proporcionant un major benestar per a la nostra ciutadania. Des del Partit Socialista encarem aquest avanç a través de tres eixos que seran els nostres engranatges i que representen els valors de la socialdemocràcia: les mesures econòmiques i socials com a base per garantir la igualtat d’oportunitats i la justícia social; la transició ecològica, que ens ha de permetre adoptar una agenda pròpia de transformació urbana i aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per tal de promoure una millor qualitat de vida i de salut de les lleidatanes i els lleidatans i la implementació d’un programa de transformació de la perspectiva de gènere, amb polítiques d’igualtat, per seguir avançant cap a una Lleida igualitària i feminista.

La ciutadania de Lleida ha d’estar orgullosa i posar en valor la nostra ciutat, però sabem que encara hi ha més marge per recórrer. I podem fer-ho a través d’un model en el qual les persones han de ser el centre de les polítiques, a través d’un espai de comportaments i valors que girin al voltant de la inclusió, la interculturalitat, la solidaritat, el civisme, la proactivitat, l’amabilitat i l’educació. Lleida és i ha de ser una ciutat diversa, i per això hem de crear els mecanismes necessaris per saber-ho aplicar i gestionar. I també ens hem de saber reivindicar per dotar-nos d’una personalitat i d’una ambició sana a la qual no hem de renunciar. Lleida existeix i per això ens hem de saber fer escoltar per obtenir els recursos necessaris amb la finalitat d’aplicar els projectes que requereix la nostra ciutat, així com aixecar la veu i aturar el seguidisme quan considerem que les aportacions siguin insuficients.

En aquest sentit, una línia per bastir els projectes que presentem i que estan inclosos als eixos d’actuació definits anteriorment són els pressupostos de l’Estat, que per a l’any que ve preveuen una inversió de fins a 81 milions d’euros per a les comarques de Lleida. A través dels comptes de l’Estat, ens dotarem de recursos per garantir la justícia social i dotar d’un major benestar. L’augment de les pensions beneficiarà, per exemple, fins a 100.000 persones, mentre que 6.800 famílies tindran accés a l’ingrés mínim vital i es destinaran 2.000 milions d’euros en beques. Prop de la meitat de les inversions es destinaran al sistema de rodalies i a la mobilitat urbana, fet que permetrà avançar en les polítiques verdes i en una ciutat i una demarcació més sostenibles. Mentre això passa, seguirem a l’espera que la Generalitat compleixi i ens anunciï un pla de Rodalies de Lleida adaptat a les necessitats actuals, i molt més realista respecte al decebedor projecte que va presentar fa unes setmanes Damià Calvet.

Des del Partit Socialista de Lleida, del qual tindré l’honor de tornar a ser el primer secretari en els propers quatre anys, i també des del grup municipal, ara a través de l’oposició, treballarem intensament per aportar un projecte renovador i transformador per a Lleida. Les dones i els homes amb els quals comptem estan plenament capacitats per plantejar un model de ciutat progressista i d’esquerres, que respongui a les necessitats de la ciutadania i que estigui a l’altura de les transformacions que es produiran en el context actual. Estem a la vostra disposició.

A disposició de la ciutadania

A disposició de la ciutadaniaSEGRE

tracking