SEGRE

TRIBUNA

Bon Nadal i que tinguem salut

1r Tinent d’Alcalde i Regidor d’Urbanisme de la Paeria

Bon Nadal i que tinguem salut

Bon Nadal i que tinguem salutSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La salut és sempre el millor i el més encertat dels desitjos que hom pot fer quan s’atansen les festes de Nadal. Però mai tant com aquest any. El 2020 ha estat un any ple de dificultats provocades per una brutal pandèmia que encara castiga la nostra ciutat. El virus continua present a Lleida. L’hem frenat en certs períodes de l’any però encara no l’hem derrotat i sembla que aquests dies torna a ressorgir. Hem de ser conscients que no recuperarem la nostra vida anterior fins que es generalitzi una vacuna eficaç o algun fàrmac que apaivagui els efectes de la infecció. Sembla que això serà més aviat que tard, però mentrestant hem de ser molt responsables.

Entenc, i més quan s’atansa Nadal, que no és gens fàcil. Això també és una lluita contra els nostres costums i la tradició de trobar-nos amb familiars i amics durant les festes. Per això aquest any ha de ser diferent. Ha de ser diferent per solidaritat, per respecte i sobretot per compromís amb la societat. Hi ha moltes persones que, tot i contagiar-se, resten asimptomàtiques. Aquest fet ens mostra una nova manera d’actuar des de la solidaritat. El que ens ha de moure no és la por al nostre propi contagi sinó la por a ser corretja de transmissió de la malaltia cap a aquelles persones que tenen riscos vitals si són infectades. Persones grans, persones amb patologies cròniques i fins i tot el personal sanitari que treballa per nosaltres depenen de l’actitud dels que passaran la malaltia sense molèsties i dels que afortunadament avui estem sans. El coronavirus és una gran oportunitat per desenvolupar la millor de les solidaritats: la solidaritat cap al desconegut. Res més encertat per Nadal.

En aquest primer any sencer al govern de la Paeria he tingut el privilegi de conèixer un dels millors actius de la nostra ciutat: els treballadors de l’ajuntament. Els mesos de confinament i d’estat d’alarma ens han mostrat la cara més implicada del servidor públic. Un esment especial i un agraïment infinit per a totes les persones que formen part de les brigades, que, a peu de carrer i amb molt esforç, la majoria de vegades poc visible, fan de Lleida una ciutat millor. La brigada d’enllumenat públic, la d’obres i serveis urbans, la de semàfors i també totes les de les empreses concessionàries de serveis públics. Quan la ciutat estava confinada van continuar treballant al peu del canó perquè tot funcionés correctament. És un honor formar part d’aquesta família. El seu esforç i la seva dedicació ens encoratja a tots a treballar cada dia més i millor.

També, a la resta de treballadors públics que s’han adaptat i reinventat en una nova manera de treballar, i que ho han fet, també, des del compromís i la responsabilitat com a servidors públics que són. Un agraïment també per a tots ells i elles, que han fet que ens sentim orgullosos de l’equip humà de la Paeria de Lleida.

A tots ells i a tots els ciutadans de Lleida, us desitjo un bon Nadal i us demano que tinguem presents aquests dies totes aquelles persones que ja fa massa temps que són, de manera cruel i injusta, a la presó o a l’exili. Passaran un altre Nadal lluny de casa per l’única causa de defensar la voluntat del poble. Perquè són innocents, perquè creiem en la democràcia i perquè creiem que és la gent qui ha de decidir el futur de la seva ciutat, del seu país, de la seva nació, els volem lliures.

Bon Nadal i que tinguem salut

Bon Nadal i que tinguem salutSEGRE

tracking