SEGRE

TRIBUNA

Lleida: Ciutat estratègica

Portaveu del grup municipal popular a la Paeria

Lleida: Ciutat estratègica

Lleida: Ciutat estratègicaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

A Lleida hem de construir un gran projecte de ciutat per afrontar els grans reptes: la seguretat, el civisme, la recuperació del Centre Històric, un pla de reordenació urbanística municipal, la recuperació dels barris o l’Horta. També és fonamental un pla per a l’entorn de l’estació de tren per recuperar tots els barris que hi conflueixen i la nova terminal d’autobusos. Això ens proporcionaria un canvi important.

És essencial mirar cap al futur i, per a això, servir les persones. És imprescindible retenir i atreure talent construint ponts entre la universitat i el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, amb la complicitat del teixit associatiu, empresarial i cultural, a més dels col·legis professionals.

Hem d’aprofitar la nostra estratègica ubicació a mig camí entre el Pirineu, la costa, Barcelona i Saragossa per captar inversions i promocionar la Ciutat. Per això, les administracions han de posar fi al dèficit de sòl industrial, que arrosseguem des de fa dècades, i construir importants centres de logística. Els centres de logística faran que, des de Lleida, com a punt de confluència per ferrocarril, es transportin mercaderies fins al nord d’Europa. És vital comptar amb una xarxa de carreteres dignes i segures. Per exemple, l’autovia de Lleida-Val d’Aran, que ens connectarà amb França, i l’autovia de Lleida-Tarragona, per transportar mercaderies des del port de Tarragona a un futur centre logístic.

L’actual govern municipal hauria d’aprofitar la Franja d’Aragó per situar Lleida com a terra d’acollida i rendibilitzar-ho des del punt de vista econòmic.

Hem de teixir una gran àrea metropolitana amb Lleida com a capital de la Catalunya interior i capital agroalimentària i de serveis en connexió amb la Franja. Tot això hauria d’ocupar una gran àrea estratègica i d’influència.

A Lleida tot és possible malgrat la falta d’implicació i projecte del conjunt de les administracions. La resta de ciutats del nostre entorn no perden el temps i aprofiten i aprofitaran qualsevol oportunitat que se’ls doni.

Així doncs, no podem ni volem ser menys que els altres i hem d’utilitzar tot el bo que tenim, que és molt, per liderar un projecte ambiciós, real i viable: “És l’hora de Lleida” i de la #LleidaImplicada.

Cert que no tenim com a aliat un govern municipal que lideri un projecte de ciutat, que gestioni amb eficàcia i que, a més, sempre arriba tard a l’hora de prendre decisions. Malgrat tot, hem d’implicar-nos tots per aconseguir el futur que volem.

Els governs queden al bagul dels records, i malgrat que els més desastrosos poden deixar empremta, les ciutats sobreviuen als pèssims gestors.

Hem de constituir, per sobre d’ideologies i partits, un lobby lleidatà des del punt de vista econòmic, polític, social i cultural. A Lleida tenim unes reivindicacions legítimes i en interès de la ciutat, viables. Per tot això, impliquem-nos junts i governem-nos des de Lleida.

Lleida: Ciutat estratègica

Lleida: Ciutat estratègicaSEGRE

tracking