SEGRE

TRIBUNA

Guanyar Lleida per al país; guanyar el país per a la gent

cap de llista d’Esquerra Republicana a Lleida el 14-F

Guanyar Lleida per al país; guanyar el país per a la gent

Guanyar Lleida per al país; guanyar el país per a la gentSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Volem ser-hi i tenim molt clar per què. La gent d’Esquerra Republicana volem ser-hi perquè hi guanyi Lleida, per aconseguir un país plenament lliure, per exercir el dret a l’autodeterminació i l’amnistia i per transformar el país per fer-lo just, social i net. Volem ser-hi perquè venim de lluny i perquè sabem que queda molt camí per fer. I volem fer-lo tot, tot el camí fins al final.

Sabem que els temps són difícils, extremament difícils. Ho són perquè una pandèmia inesperada, imprevisible i cruel ha trasbalsat les nostres vides del tot. I ens hem d’ajudar com mai. Per això volem ser-hi també: perquè la pandèmia entén de classes, de gènere, té perfil social. I la resposta que hi donem no poden ser ni receptes de fa deu anys en clau de retallades o d’austeritat, ni les alternances històriques dels que sempre han manat. Com a país, necessitem polítiques socials i nacionals que protegeixin la ciutadania. Ja no cal haver de triar entre independentisme o esquerres, sinó que la resposta, ara, és projecte independentista i polítiques d’esquerres i progressistes al servei de la justícia social. I com a societat, Lleida ho necessita com ningú. No podem deixar ningú enrere ni podem deixar cap territori enrere.

Es tracta de ser útils a la gent, de posar-nos al servei d’un país que s’haurà de reconstruir, i que volem reconstruir per a tothom i des dels valors republicans. La gent d’Esquerra Republicana encarem aquesta campanya electoral conscients dels dubtes, de les pors, de les incerteses, dels encerts i dels errors i de la feina que tenim per fer. Però, també, plens d’il·lusió i d’esperança perquè malgrat totes les dificultats, tenim un objectiu irrenunciable.

El mateix objectiu que ens defineix com a republicans des del 1931, com a republicans de l’1-O. I perseverarem per aconseguir una República Catalana social i lliure, arrelada clarament a les terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran, i el Solsonès. El projecte és ferm, és sòlid, és clar; no ens servirem d’ocurrències per avançar. Només ho farem si som útils a la gent, a Lleida i al país, i si continuem sumant forces i confiances, si ens enfortim en cada votació.

Som aquí per projectar, orgullosos, Lleida a tot el país, per vincular-la al país i allunyar-la d’aquest estat d’opinió caòtic que alguns volen gestar fictíciament per intentar desmuntar els canvis i complicitats republicanes que hem aconseguit. Els efectes de la desindustrialització i el despoblament hi són, evidentment, però només els podem capgirar reivindicant-nos i afrontant els reptes pensant en gran. I això és el que fem.

Lleida es projecta quan fem valdre allò que tenim i allò que som. Catalunya és Patrimoni de la Humanitat, també, pel romànic de la Vall de Boí i les falles del Pirineu. Aviat ho tornarà a ser gràcies a la Seu Vella! Ens projectem dins de Catalunya quan convertim en referència nacional el Centre d’Interpretació del president Companys al Tarròs, com vam fer fa pocs mesos Generalitat, ajuntament de Tornabous, Diputació de Lleida i consell comarcal de l’Urgell.

Lleida creix quan creix el país, com ben bé saben els alcaldes que també van patir la repressió pel referèndum de l’1 d’octubre del 2017. No oblidem la inhabilitació del conseller Bernat Solé com a candidat de la nostra llista, per ser al costat del poble i la democràcia quan era alcalde d’Agramunt.

Lleida es fa gran quan dona lliçons de resiliència i es reivindica en tots els fronts. A l’estiu vam sortir-nos-en malgrat la duresa de les restriccions, i vam aprendre, com a país, gràcies a la insistència de l’ajuntament de la capital i la Diputació, que totes les mesures restrictives per protegir la salut havien d’anar acompanyades d’un paquet d’ajuts i estímuls econòmics. Ho acabem de fer, de nou.

Com llavors, Lleida es defensa dia a dia des de Lleida i per Lleida, i ho fa impulsant campanyes de promoció del consum local en els moments més necessaris, també creant la Taula de Rodalies Lleida o bé configurant governs locals innovadors com el que hi ha a la Paeria de Lleida, tan divers i integrador com és la realitat catalana.

I Catalunya creix quan Lleida creix. Quan assumeix la diversitat territorial i la defensa en nom de la igualtat d’oportunitats, quan aposta per la innovació i el reconeixement al món rural per convertir el potencial indiscutible de la indústria agroalimentària en motor de país.

En tots aquests exemples, sempre hi ha un nexe comú: és Esquerra Republicana de Catalunya qui fa de motor i d’engranatge, qui s’arremanga i fa la feina, lluny dels populismes, les promeses buides o les estridències efímeres. Si volem guanyar Lleida és per vèncer els que dinamiten la sobirania de Catalunya i és per reconstruir el país sencer treballant per la República Catalana, la millor manera d’ajudar la gent. Es tracta d’això: ser al costat de Lleida, al costat del país, al costat de la gent.

Estic convençuda que Catalunya necessita una Lleida forta, implicada i protagonista en la construcció nacional. I Lleida necessita una Catalunya republicana per continuar brillant. I per això som aquí, per continuar fent-ho possible. Les dones i homes d’Esquerra Republicana de Catalunya aspirem a ser, en paraules del poeta Màrius Torres, la “veu de bronze” majoritària i orgullosa d’uns homes i unes dones de “braços més lliures” a qui Lleida no els és llunyana.

Del poema la Ciutat llunyana destaco un altre dels versos per tenir sempre present, perquè Lleida “ens envia, per sobre d’aquest temps presoner, batecs d’aire i de fe”. Batecs d’esperança per a tothom. Us convido a tots a fer conjuntament aquest camí. Amb compromís, honestedat i perseverança per a la llibertat i la igualtat.

tracking