SEGRE

TRIBUNA

Propostes de PIMEC per reactivar el teixit empresarial lleidatà davant del 14-F

President en funcions de PIMEC Lleida

Propostes de PIMEC per reactivar el teixit empresarial lleidatà davant del 14-F

Propostes de PIMEC per reactivar el teixit empresarial lleidatà davant del 14-FSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions del 14 de febrer seran les primeres que es faran en un context de pandèmia i, per aquest motiu, el Govern que resulti d’aquests comicis haurà de prioritzar l’impuls de mesures sanitàries i econòmiques per mitigar els efectes de la Covid-19.

La província de Lleida, a causa de l’especialització agroalimentària del nostre teixit productiu, ha abastit Catalunya de productes de subsistència durant l’etapa de confinament més dur. Així i tot, les pimes i autònoms lleidatans estan patint les conseqüències de les restriccions a l’economia com el confinament prolongat de l’estiu, i això ha provocat que moltes empreses hagin hagut de tancar o limitar la seva activitat.

Davant d’aquesta situació, demano al futur govern la definició d’una estratègia preventiva integral, transversal, consensuada i coordinada per afrontar els efectes econòmics de curt termini provocats per situacions d’urgència sanitària, com són noves onades de la pandèmia o estats de col·lapse assistencial i hospitalari com els que vam patir l’estiu del 2020. .

Pel que fa al finançament, necessitem que el pròxim Executiu català configuri uns Pressupostos per al 2021 coordinats i amb unes partides econòmiques que tinguin en compte les necessitats de cada territori i les dels seus sectors més característics, amb mesures urgents, generoses i sostingudes en el temps. També considerem que el futur Govern de la Generalitat haurà de treballar per garantir que els fons de recuperació de la Unió Europea arribin a les petites i mitjanes empreses catalanes.

D’altra banda, des de PIMEC proposem impulsar el paper del teixit productiu del nostre territori com un nus empresarial referent del sud d’Europa pel que fa al sector agroalimentari, i posant èmfasi en la sostenibilitat. En concret, seria bo establir línies d’ajut i de finançament a llarg termini per a projectes de transició del model de negoci cap a models més circulars.

A més, també urgeix potenciar la competitivitat de les empreses, tot prenent mesures que promoguin la digitalització com a valor generador de qualitat de vida de la població i d’integració del món rural. En aquest sentit, vull destacar la necessitat d’inversions en infraestructures estratègiques, com ara la connectivitat 5G i la fibra òptica, que poden contribuir a retenir talent i combatre la despoblació del territori.

Finalment, persuadit del potencial que ofereix la nostra província, vull remarcar l’excel·lent oportunitat per al progrés que significa fomentar una economia del coneixement, sostenible, inclusiva i digital. Per això, des de PIMEC Lleida ens posem a disposició del Govern de la Generalitat que surti de les pròximes eleccions per seguir treballant per reactivar l’activitat de les pimes i autònoms, el veritable motor de l’economia de Lleida i del nostre país.

Propostes de PIMEC per reactivar el teixit empresarial lleidatà davant del 14-F

Propostes de PIMEC per reactivar el teixit empresarial lleidatà davant del 14-FSEGRE

tracking