SEGRE
45.029 gràcies!

45.029 gràcies!SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Moltíssimes gràcies als 45.029 votants de Junts a la circumscripció de Lleida diumenge passat. Els independentistes sumem 11 dels 15 diputats al Parlament per la nostra demarcació, en unes eleccions històriques: per primer cop l’independentisme català ha superat el 50% dels vots. A Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran Junts ha guanyat a 8 de les 12 comarques, i a 147 municipis de 231.

L’Estat espanyol fa dècades que ha abandonat els catalans en general i els lleidatans, pirinencs i aranesos en particular i, en conseqüència, nosaltres anem deixant de votar de manera gradual partits d’obediència acrítica madrilenya. Tot i obligar-nos a votar en plena pandèmia, el PSOE no ha aconseguit minoritzar l’independentisme, sinó que ha vist com aquest passava de 70 a 74 diputats, tot i els quasi 100.000 vots a altres llistes independentistes que no s’han traduït en escons.

A Madrid ara estan astorats en veure com la dreta extrema espanyola de PP i Cs va esdevenint més i més marginal i el PSC veu com l’extrema dreta de Vox li comença a disputar el vot unionista: PP i Cs pagaran molts anys haver judicialitzat i criminalitzat les demandes de sobirania legítimes i pacífiques dels catalans.

Després de 20 anys fent classes a la UB i de 10 anys al Parlament Europeu, els propers 4 anys els dedicaré a treballar per millorar el futur de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran. Amb el magnífic grup de dones i homes que m’acompanyen, la Cristina Casol, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, i l’alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia, defensarem les persones, les empreses, les entitats i el territori, així com els seus projectes, les seves ambicions i els seus somnis. Som un nou partit amb un nou equip. Lleida i l’Alt Pirineu són essencials per al futur de Catalunya.

A curt termini toca lluitar contra la pandèmia i tenir cura de les seves víctimes, tant en el pla de la salut com en l’economia. Pel que fa a l’activitat econòmica, cal posar l’accent a combatre els microtalls elèctrics que perjudiquen les nostres pimes, fer que el proper govern català demani celebrar els Jocs Olímpics d’Hivern Pirineu-Barcelona 2030, estar atents a la propera reforma de la política agrària comuna de la Unió Europea, començar les obres del port de Comiols i fer arribar el cable a tots els pobles de Lleida un cop cablejades totes les capitals comarcals.

Vigilarem que els fons europeus del programa Next Generation no passin de llarg per Lleida i recorrerem judicialment als tribunals europeus per recuperar les obres d’art que ara són a Sixena. No perdrem mai de vista que el 2019 l’Estat espanyol va recaptar entre 70 i 75.000 milions d’euros en impostos a Catalunya, i que el pressupost del Govern de la Generalitat només va ser de 26.500 milions.

Només amb una força creixent i amb unitat podrem negociar en termes d’igualtat amb l’Estat espanyol l’autodeterminació i aturar la repressió contra presos, exilitats i els quasi 3.000 encausats..

Si el proper govern català el conformem només partits metropolitans, hi ha el risc que les terres de Lleida siguin discriminades, ja que el reequilibri territorial de Catalunya no és prioritari per a ells.

Com tampoc no ho és que Lleida desenvolupi grans polígons industrials i logístics, com el que fa anys que Toni Postius impulsa a Torreblanca-Quatre Pilans: només Lleida pot oferir avui a Catalunya un milió de metres quadrats com aquest projecte per a alguna gran multinacional que busca aterrar a Catalunya de la mà dels fons europeus.

Soc fill de la muntanya i de la plana, de la Ribagorça i del Pla d’Urgell. Els meus pares van haver d’emigrar a Barcelona per llaurar el seu futur. El nostre compromís és treballar per tornar a Lleida i el Pirineu això: que només en marxi qui en vulgui marxar. I que tothom que ho vulgui hi pugui desenvolupar el seu projecte de vida. La revolució digital que vivim ens pot permetre revertir dècades de despoblament secular. Som-hi!

tracking