SEGRE

TRIBUNA

Next Generation, la clau per a la recuperació

Next Generation, la clau per a la recuperació

Next Generation, la clau per a la recuperacióSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia ens ha canviat els paradigmes i, en el marc de la voluntat europea de la recuperació col·lectiva de l’economia, estem convençuts que no ens podem quedar al marge. Considerem estratègic el rellançament de l’economia lleidatana i plantegem una Lleida verda, digital i oberta. La ciutat que ens mereixem.

Els fons europeus Next Generation són clau per a la recuperació de la ciutat i el rellançament de l’economia de Lleida, una ciutat amb més de 140.000 habitants, una economia diversificada i una posició estratègica que la converteix en la capital de la plana i una ciutat de serveis destacada en l’àmbit català.

Els darrers mesos hem estat treballant en una proposta que és el resultat de la tasca que les diferents regidories hem fet per identificar els projectes de l’ajuntament de Lleida. Aquest dimecres presentàvem el dossier amb els 14 projectes propis de la Paeria i els 7 projectes vinculats a altres ens com el Parc Científic i Tecnològic, l’Institut Municipal d’Ocupació, Turisme de Lleida o Fira de Lleida.

Uns projectes que estan alineats amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que, al seu temps, també estan lligats amb el Pla d’Acció Municipal de l’ajuntament i amb totes les propostes recollides de la Mesa Transversal per a la recuperació de la ciutat, celebrada durant la segona meitat del 2020.

Per tal de fer realitat el màxim de projectes possibles, hem creat el nou Consell Tècnic Next Generation Lleida, que té com a objectiu aplicar el màxim de convocatòries i gestionar els projectes que s’aconsegueixin; un nou Consell Tècnic que treballarà de valent per passar del paper als fets, de la teoria a la pràctica.

Els primers projectes pels quals apostem preveuen diferents actuacions. Amb una inversió de més de 124 milions d’euros, aquest plantejament és el punt de partida amb el que treballem des de l’ajuntament i al qual anirem incorporant-hi nous actors i noves actuacions. Perquè les necessitats, si bé unes són inqüestionables, d’altres són canviants i, per tant, aquest és un projecte viu que anirà madurant en els mesos vinents.

Les propostes que liderem directament des de la Paeria engloben quatre grans grups: transformació verda, transformació digital, modernització i digitalització de les pimes i atenció a les persones. Per la seva banda, les propostes liderades per organismes vinculats a la Paeria vetllen per l’empoderament tecnològic, l’optimització energètica, la sostenibilitat i la innovació.

Amb aquestes propostes abordem la recuperació de la ciutat davant el desafiament de la Covid-19. Sempre amb la voluntat i el compromís del Govern de la Paeria amb els ciutadans, interpel·lem els lleidatans i lleidatanes que se sumin a les propostes o en proposin de noves. Perquè si és bo per a alguns dels agents implicats en els Next Generation és bo per a Lleida i la seva ciutadania, que és a qui ens devem i per qui vetllem.

Des de l’ajuntament de Lleida estem a punt. Hem elaborat aquest document, hem pensat i projectat totes aquestes idees en una única direcció: fer de Lleida una ciutat capdavantera en innovació. Treballarem incansablement per fer realitat tots els projectes possibles, per fer de Lleida una ciutat propera, justa, saludable, connectada i compromesa.

Next Generation, la clau per a la recuperació

Next Generation, la clau per a la recuperacióSEGRE

tracking