SEGRE
Les coses clares

Les coses claresSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha presentat al·legacions al projecte de l’equip de govern municipal per ubicar la nova estació d’autobusos a l’edifici dels Docs. Tenim molts dubtes davant de la proposta feta pel tripartit de la Paeria i que s’ha fet de manera opaca i d’esquenes a la ciutadania.

Creiem que no és el projecte més adient per a la nostra ciutat perquè el que cal és defensar l’interès general de Lleida i no el que tenen alguns. Paral·lelament a la presentació de les al·legacions, des del PSC també hem analitzat l’opinió de les veïnes i veïns a través de l’enquesta participativa telemàtica que vam decidir obrir, a la qual encara hi podeu participar, per preguntar sobre quina hauria de ser la proposta més beneficiosa per a Lleida..

La majoria dels participants a l’enquesta, que considera que la Paeria hauria d’obrir un procés participatiu per decidir sobre els usos al voltant de l’estació de tren, prioritza ubicar-hi comerços, restaurants, locals d’oci i habitatges. El 75% aposta per ubicar la nova estació d’autobusos sota el Pont de Príncep de Viana, que es podria realitzar aprofitant el cobriment de les vies, un plantejament que ja va ser presentat en l’anterior mandat socialista i que, alhora, permetria millorar les connexions entre el barri de Pardinyes i el centre de la ciutat.

En canvi, aquest plantejament està ara en risc per la proposta de l’equip de govern municipal, que preveu la construcció d’un edifici addicional des de l’edifici dels Docs fins a Comtes d’Urgell, i que generarà un nou mur a la zona. .

El PSC defensa un projecte que generi noves oportunitats i que situï l’entorn de l’estació com un dels eixos centrals per al desenvolupament i el progrés de la ciutat. A més, ubicar la nova estació d’autobusos sota el pont de Príncep de Viana, que creua el riu Segre, en detriment de l’edifici dels Docs, comportarà múltiples beneficis, ja que afavorirà la intermodalitat per la seva proximitat a l’estació de trens, tindrà un impacte discret sobre el paisatge i no generarà tensions des del punt de vista de la mobilitat.

En canvi, temem que la proposta del govern municipal per fer entrar i sortir els autobusos pel carrer Príncep de Viana sobrecarregui el trànsit per aquesta zona.. Igualment, tampoc considerem idoni que l’edifici dels Docs es destini a una estació d’autobusos, atès que és un edifici catalogat com a bé patrimonial i, per tant, considerem que cal encaixar-ne els usos. Es poden crear espais per a la comunitat, on s’hi podrien ubicar, per exemple, el centre cívic de Pardinyes, així com activitats socials, culturals i artístiques. Demanem a l’equip de govern municipal que faci les coses amb més transparència perquè, fins ara, ha donat informació a comptagotes, lluny de generar un debat prou ampli i reposat sobre el pla de l’estació, que requereix acords transversals i un elevat consens.

A mesura que n’anem coneixent més detalls, la proposta de l’equip de govern municipal, que va ser presentada a correcuita a la ciutadania i a les entitats veïnals, ens desperta cada vegada més dubtes pels beneficis que pot comportar per a la ciutat i per a la seva viabilitat econòmica.

El futur del pla de l’estació passa per obrir un procés participatiu, en què s’informi i s’atorgui el vot a la ciutadania perquè decideixi sobre les diferents propostes per dinamitzar els voltants de l’estació.

Les coses clares

Les coses claresSEGRE

tracking