SEGRE
Gràcies en nom de l’Horta

Gràcies en nom de l’HortaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Si Lleida és diferent en alguna cosa a la resta de les ciutats catalanes, és per tres coses molt nostres: la Seu Vella, el riu Segre i l’Horta de Lleida. Aquestes tres coses són inimitables i no es poden traslladar a cap altre lloc del món i tots els lleidatans i lleidatanes, estiguem on estiguem, les portem al nostre cor i les podríem reconèixer fóssim on fóssim.

L’Ajuntament de Lleida, aquesta setmana, ha celebrat dues comissions en les quals s’ha pogut parlar, debatre i aprovar l’ordenança d’un dels tres símbols diferenciadors dels lleidatans i lleidatanes com és l’Horta de Lleida, ara ja només pendent de la seva ratificació en el ple de la setmana vinent.

Aquesta norma d’usos i convivència va iniciar el seu recorregut l’11 de desembre del 2019, quan es va compartir un document base a totes les entitats que viuen, conviuen i gaudeixen d’aquesta anella verda que envolta la ciutat i es van posar a treballar per fer aportacions per millorar-la i perquè fos una ordenança per a tots.

Es van mantenir llargues sessions de treball entre la FAVL, l’Associació de Productors de l’Horta i l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos per després compartir aquestes interaccions amb altres entitats com van ser l’Associació d’Empresaris Agraris, Joves Agricultors i Ramaders de Lleida, Unió de Pagesos, ASAJA, Comunitat de Regants de l’Horta de Lleida i del Canal d’Urgell i veïns i veïnes de les partides de l’Horta que van voler dir-hi la seva. Parlem d’una ordenança que, per primer cop en la història de la nostra ciutat, regularà la convivència de tothom que viu a l’Horta, viu de l’Horta o gaudeix de l’Horta.

Tots els grups municipals de la Paeria ens vam posar també a treballar per poder fer més aportacions al text que s’estava gestant entre tots els qui volem una Horta millor.. Un cop rebudes les aportacions i suggeriments vam poder copsar el seu valor constructiu i el sentiment de pertinença a l’Horta de Lleida de tots els que hi van participar. Vam detectar unes ganes boges de fer el millor per a l’Horta i, com ho vam fer llavors, tornem ara a agrair tota la seva feina i implicació durant aquest llarg procés.

Un cop enllestida aquesta feina prèvia, els tècnics municipals van fer una tasca excel·lent per encabir totes les aportacions rebudes en un text ordenat, comprensible i jurídicament regulable. Quedava només, doncs, l’aprovació política per part de tots els grups municipals i vam poder arribar a un consens tant en la comissió de l’Horta com en la comissió d’Urbanisme i Mobilitat.

Aquest consens demostra que tots els qui vam posar el nostre granet de sorra en aquesta ordenança ho vam fer de cor i amb l’ànim de fer millor l’Horta de Lleida.

Ara arriba el moment de l’Horta, quan la seva activitat està a ple rendiment i quan realment pots gaudir de tota la seva màgia, ja sigui consumint els seus productes de proximitat o senzillament passejant-hi gaudint dels seus paisatges, olors i colors. No volem perdre l’oportunitat de reiterar el nostre agraïment a tots els grups municipals de la Paeria, a totes les entitats, associacions i a tots els i les participants en la redacció d’aquesta, la nostra ordenança de l’Horta, per les facilitats i les ganes de participar. Moltes gràcies!

tracking