SEGRE

TRIBUNA

Serveis i infraestructures, prioritats de Junts a la Seu

Serveis i infraestructures, prioritats de Junts a la Seu

Serveis i infraestructures, prioritats de Junts a la SeuSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan fa dos anys 1.513 veïns i veïnes de la Seu i Castellciutat ens vàreu fer confiança, ens vam comprometre a 100 propostes realistes per millorar la qualitat de vida de tots els urgellencs i urgellenques. D’aquestes, una de les prioritàries i per a la qual no hem parat de treballar des del primer minut ha estat la millora dels serveis i les infraestructures sanitàries de l’Alt Urgell.

Ara, dos anys més tard, ja podem dir que el nou CAP està a punt de ser una realitat, amb les obres molt avançades i que, un cop aquest equipament –llargament reivindicat i lluitat per nosaltres– entri en funcionament, la Fundació Sant Hospital (FSH) disposarà dels 720 m2 de l’actual CAP per ampliar o millorar prestacions, com ens vam comprometre.

El nou consultori de Castellciutat als antics estudis de RàdioSeu ja està enllestit, inaugurat i a disposició del personal de l’ICS per ser utilitzat, fet que millora molt la comoditat i funcionalitat tant per als usuaris com per als professionals.

La reforma i ampliació de la Unitat Sociosanitària i la residència assistida de l’FSH per fi veurà la llum ben aviat; ja tenim el projecte (per cert, molt ben valorat pels professionals) i la subvenció garantida per la Diputació de Lleida. Esperem aviat poder licitar les obres. És fonamental per millorar l’atenció i la comoditat dels usuaris; per a molts és casa seva.

I les obres per construir el nou heliport nocturn a l’aeroport –que ens ha de permetre els trasllats aeris del SEM les 24 hores del dia– van ser licitades pel Govern el passat divendres 21 de maig. Ho tenim a tocar, i és fonamental per a l’equitat sanitària a la comarca, com tots els professionals tenen clar.

I els dos reptes que resten damunt la taula, tot i que s’ha avançat, són l’ampliació del conveni sanitari amb Andorra per poder ser usuaris de diferents serveis de l’hospital de Meritxell i la concreció del full de ruta per al nou hospital comarcal de l’Alt Urgell. Tot i les dificultats per la pandèmia, s’ha fet camí en ambdós temes, sobretot amb el govern d’Andorra, i el camí fet ens ha servit molt per a la col·laboració i coordinació justament per fer front a la Covid de manera conjunta.

Però aquests són els dos principals reptes que des de l’Alt Urgell plantejarem a la nova conselleria de Salut encapçalada pel MH conseller Argimon i que esperem que, ara sí, es puguin concretar pel benefici de tots els urgellencs i urgellenques. Aquests, i el repte compartit amb la conselleria de Drets Socials, encapçalada per la MH consellera Cervera, de posar en marxa la integració sanitària i social per a l’atenció de la nostra gent gran amb el nou model d’atenció centrada a la persona.

Atenció que ha d’incloure potenciar l’atenció domiciliària, però també un increment de les places de pisos amb serveis i residencials per a la nostra gent gran a casa nostra. Projecte clau de futur, pel qual no escatimarem cap esforç fins que sigui una realitat.

Contents d’haver assolit els reptes que ja són una realitat o estan en projecte de ser-ho aviat, i en els reptes pendents, amb la mà estesa amb les dues conselleries per tirar-los endavant. La Seu d’Urgell, l’Alt Urgell i el Pirineu ho necessiten.

Serveis i infraestructures, prioritats de Junts a la Seu

Serveis i infraestructures, prioritats de Junts a la SeuSEGRE

tracking