SEGRE
Estop a l’incivisme

Estop a l’incivismeSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Com bé sabeu, des dels meus inicis en la política reivindico una Lleida neta, segura i amb millores per a tots els barris i l’Horta. Detallo de forma acurada les deficiències i les trasllado al Govern perquè hi posin remei, tot i que en reiterades ocasions sense sort. Alço la veu perquè Lleida sigui una ciutat exemplar, com a ciutat neta i sostenible. Tanmateix, aquests esforços són inútils si continuen donant-se conductes incíviques que ens allunyen del títol que tenim reconegut la gent de Lleida com a bona gent i respectuosa.

Camino diàriament i no hi ha dia en què no es vegin papers i deixalla a les voreres, places o parcs públics, brutícia de tota mena, sorolls, males olors, destrosses en mobiliari urbà, entre d’altres. Una situació vertaderament lamentable i poc digna per a la nostra ciutat. Hauríem de pensar que els carrers són casa nostra, la llar de cadascú, i per tant, ha de merèixer el mateix tracte. És cert que Lleida des de fa un temps està més bruta que mai fruit de la deixadesa i desídia que caracteritzen la gestió municipal, tot i que també convé recordar que necessita la seva ciutadania per ser cuidada.

Apostem per la consciència i corresponsabilitat ciutadana pel que fa a la gestió de residus i neteja, cura de l’espai públic, convivència i mobilitat. Volem una Lleida més neta, més respectuosa, més ordenada i més segura. L’objectiu últim és millorar la qualitat de vida i potenciar les relacions entre el veïnatge.

Totes aquestes mesures han d’anar en paral·lel a l’aplicació del règim sancionador. Cal potenciar i ser contundent amb les persones que no tenen cura de l’espai públic i, tanmateix, apostem per aplicar treballs en benefici de la ciutat per a aquelles persones que es creuen amb el dret de fer el que vulguin amb el que és de tots. Amb els qui es creuen impunes amb les sancions, cal aprovar treballs comunitaris perquè reparin el mal causat, ho tenim clar.

Un dels punts forts per part del grup municipal popular a la Paeria és aconseguir que Lleida esdevingui una ciutat segura i erradicar en la mesura del possible conductes delictives i en el seu rerefons incíviques, desglossant tota una sèrie de mesures i actuacions per aquesta fita. Així mateix, el compliment de la normativa és imprescindible per garantir una convivència que vetlla per assolir els llindars mínims exigibles a l’hora de dur una vida quotidiana amb certa qualitat. Allunyar-nos del civisme equival a fer de Lleida una ciutat de “tercera”.

Les actuacions de vigilància policial, el paper dels agents cívics, de les associacions de veïns, són fonamentals i del tot útils, però cal acompanyar-les de conscienciació social. Per aquest motiu, cerco la vostra complicitat perquè apostem per una Lleida neta i segura, sota el lema, principis i valors: diguem estop a l’incivisme.

Evitem convertir-nos en ciutadans deambulants d’una ciutat bruta i deixada. Incivisme crida més incivisme i, fins i tot, potser la causa duna futura delinqüència. Som persones responsables i compromeses amb la ciutat on vivim. Afegeixo com a línia de treball la prevenció i la pedagogia i l’estimulació del civisme actiu. Al cap i a la fi es tracta de conviure pacíficament entre tots els que compartim un espai en comú. Apostem per una #Lleidaimplicada amb la seguretat, el civisme, la neteja. Fem els veïns i veïnes de Lleida allò que el govern municipal és incapaç de fer per nosaltres: cuidem dels nostres carrers.

Estop a l’incivisme

Estop a l’incivismeSEGRE

tracking