SEGRE
Propera estació: Lleida

Propera estació: LleidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Recordo que, en una de les diverses i interessants reunions mantingudes amb el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i a partir de les dades que em facilitava sobre el nombre d’alumnes d’arreu de la vegueria matriculats a les diferents facultats de la ciutat, coincidíem en la necessitat imperiosa de disposar d’un sistema ferroviari de rodalies al voltant de la ciutat de Lleida.

Array Si no se’ns fa estrany que un alumne es desplaci diàriament des del Maresme per anar a estudiar a qualsevol de les universitats de Barcelona, tampoc ens hauria d’estranyar que això sigui factible entre Tàrrega, Balaguer, les Borges Blanques o Montsó cap a Lleida. Al cap i a la fi, és la prova fefaent d’aquesta Catalunya plena per la qual treballem.

L’acord del Consell executiu d’ahir mitjançant el qual el Govern assumeix la línia R12 entre Lleida i Manresa, amb l’objectiu que sigui operada per Ferrocarrils de la Generalitat, és un primer pas per tal que l’Estat faci el definitiu i llargament reivindicat traspàs de tota la xarxa de Rodalies. Un primer pas que permetrà doblar les expedicions entre Lleida i Cervera, passant de les 6 actuals per sentit en dia laborable a 12, i de 3 a 5 entre Cervera i Manresa, millorant al mateix temps les cadències per una millor distribució diària, intensificant l’hora punta del matí, coordinant les sortides i arribades amb els trens d’alta velocitat que surten de l’estació de Lleida i afavorint l’eficiència i la velocitat comercial amb parades discrecionals en estacions que tinguin una demanda més baixa.És evident que l’aposta del Govern per un model més sostenible comença a ser una realitat, amb l’acord d’inversió de 65 milions d’euros per a l’adquisició i el manteniment dels nous trens, que es preveu que entrin en funcionament el 2024. Però també és evident que a aquest gran pas caldrà afegir-hi tota la xarxa ferroviària que envolta Lleida, per convertir la ciutat en un node de connectivitat intermodal.

I això passa per avançar decididament cap a la incorporació de la línia que surt de Montblanc i passa per les Borges Blanques i Juneda o per la que surt de Montsó i passa per Almacelles.Precisament, en el darrer article parlava de doble oportunitat en el sentit que l’alliberament de l’AP2 no només suposava un gran eix de connexió i obria les portes a la dinamització de les nostres comarques sinó que també obria de bat a bat la necessitat de replantejar les inversions a la xarxa de mobilitat cap a un model més sostenible. Doncs era exactament això. Un primer pas a ser seguit per altres per tal que la propera estació sigui Lleida.

Propera estació: Lleida

Propera estació: LleidaSEGRE

tracking