SEGRE

TRIBUNA

Lucio VS

5è Tinent d’Alcalde i Regidor de PromocióEconòmica i Emprenedoria

Lucio VS

Lucio VSSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan pensem en filantropia o iniciativa social és important reflexionar sobre la incompatibilitat de la filantropia privada i l’assistència social promoguda pels estats. Ja ho anuncia Daniel Bell a l’Economia del desig.

Array La filantropia privada, avui en dia, sovint, té com a finalitat adormir l’adopció de solucions morals fonamentals, donant la sensació que els problemes de la nostra societat estan essent afrontats blanquejant l’afany de lucre del donant.

Tenim exemples amb George Soros, Bezos, Gates, etc.. Aquests filantrops de renom mai saps quines són les intencions finals, ni si és realment un compromís amb el bé de tots o és una forma simplificada de millorar la seva imatge. L’assistència social dels governs busca o intenta buscar solucions d’emergència social, que necessàriament ha de ser coberta amb l’estat de benestar que volem ser.

És el retorn dels nostres impostos a la societat intentant ser una societat més justa.D’aquí que, de tant en tant, surten iniciatives sense més interès que una o vàries persones amb objectius autènticament altruistes i fora de tota organització. Algú veu una necessitat d’una altra persona i es llança a una croada social amb l’objectiu de fer-lo feliç.Aquest és el cas del Lucio. La seva professora, la Sonia, per aquells avatars de la vida, demana a la Federació d’Esports Inclusius una bicicleta adaptada, perquè el Lucio pugui fer les mateixes activitats que els seus companys/es de l’escola.

És tal la il·lusió del nen i l’efecte que té en la seva vida, que la Sonia s’aventura a fer una captació de donatius per comprar la bicicleta al Lucio i començar una cursa àrdua, difícil, però tenaç, per aconseguir-la.Les dificultats comencen quan cal saber com fer-ho, sense topar amb les dificultats pròpies de la burocràcia o dels interessos de quan inicies un projecte com aquest, que desconeixes. Amb qui contactar, què fer, com arribar a la gent. És una aventura que il·lusiona, però necessites conèixer abans de llançar-te.

Primer penses anar de la mà d’alguna organització que pugui fer seu el projecte i que així sigui més fàcil aconseguir l’objectiu. Quan veus que això és pràcticament impossible, i no per falta de voluntat, moltes vegades és quan comença l’esforç de veritat. Cal engrescar gent que cregui en el projecte i sumi.

Això, en aquest cas, ha estat així des del primer moment i gràcies sobretot al carisma de qui ho tira endavant, la Sonia i el propi Lucio, que sols parlar amb ell veus que és una gran campanya i la seua transparència.Tot plegat ha fet que molta gent ho valori i vulgui col·laborar i sigui una de les històries de cor de l’estiu amb un important ressò mediàtic. És important fer saber a la gent que sí que es pot ajudar sense buscar res més que la felicitat d’un nen de 12 anys. El Lucio tindrà la seva bicicleta adaptada gràcies sobretot a la Sonia, que ha engrescat molta gent en el projecte amb valentia, treball i tenacitat.Ara bé, això no pot quedar com a flor d’un dia.

La societat i les persones hem d’aprendre que si es vol es pot. No parlem de filantropia dels que més poden ni d’assistència social. Parlem d’AMOR amb majúscules.

Parlem de persones anònimes que volen ajudar a fer que el món sigui millor amb petites coses.Aquest ha estat un cas que s’ha donat a conèixer. Segur que molts més no els coneixem i alguns s’hauran aconseguit i altres no seran mai una realitat. Hem de ser-hi i tenir iniciatives com aquesta si volem un món millor, fora del sistema, de tu a tu.

Alguna cosa que ens retorni la fe en les persones i en la nostra societat.

Lucio VS

Lucio VSSEGRE

tracking