SEGRE
La Factoria de les il·lusions

La Factoria de les il·lusionsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquest any torna la il·lusió als carrers de Lleida. Els nens i nenes tornen a ser els protagonistes d’aquests primers dies de l’any. Recordo que, quan era nen, el dia de l’arribada dels Reixos era la nit més esperada de l’any; tot i que sempre em portaven carbó, també rebia algun altre regal.

Array No podem deixar que els petits d’avui es perdin aquesta sensació, ells en són els grans protagonistes. Farem que la màgia torni al carrer i sortirem a buscar-la. L’any passat, tot i les restriccions, Lleida ja va ser una de les ciutats amb més activitat cultural. Tot i no poder gaudir de la tradicional Cavalcada, vam tenir el millor espectacle nadalenc de tot Catalunya: La Factoria dels Reixos.

Les diverses sessions de la Factoria van rebre més d’11.000 visitants i va ser un èxit que, de ben segur, superarem aquest any, ja que s’ha batut un rècord pel que fa a la venda d’entrades.Quan parlem d’èxit no parlem de números, sinó que el vertader èxit és veure les cares dels petits de casa, és que les famílies ens diguin que han cantat les cançons d’El tortell o Les carrosses dels Reixos durant tot l’any. Per tot això, aquest 2022, tornem amb La Factoria dels Reixos i també amb la cavalcada. Evidentment, l’altre gran èxit de tot això és tenir la sort de poder formar part d’aquest engranatge que fa rodar la cultura.

Un motor no engega sense activitat i la represa de l’activitat del sector cultural és bàsica per recuperar l’economia de la ciutat i mantenir vives i actives les companyies de teatre, els actors, els músics, els tècnics i totes aquelles persones que fan possible que aquesta màgia esdevingui una realitat. Aquesta és una de les millors notícies que podem tenir per a la ciutat i que podem celebrar com a ajuntament. Com sempre, diem orgullosos que comptem amb un talent local d’una grandíssima qualitat i és per això que confiem en una creació 100% lleidatana.

A més, també tenim la sort de comptar amb entitats que fan possible que aquest engranatge giri. Per exemple, la col·laboració de les associacions de veïns dels diferents barris ha estat essencial, ja que han gestionat les 18 bústies reials que hi havia repartides per la ciutat per tal de recollir les cartes de tots els nens i nenes que el Gran Camarlenc ja ha adreçat a Ses Majestats els Reis d’Orient. Sense tots ells no hauria estat possible fer arribar els desitjos dels més petits a temps.

I és que Lleida som tots els barris, i aquesta és la mostra que units fem més força.Com units estan aquests dies els més de 500 professionals del sector festiu. Tots ells estan treballant intensament perquè tot surti bé i, a més, venen carregats de sorpreses.El conductor Ferran Aixalà i tot l’equip de la Factoria ens han sorprès amb moltes novetats: una espectacular escenografia de Joan Pena, noves cançons i un espectacle encara més innovador que el de l’any passat. Ens revelaran com es prepara la Nit de Reis recorrent diferents escenes en què els personatges ens descobriran quins secrets s’amaguen a la Factoria.

Uns secrets que no són tan secrets, perquè entre ahir i avui s’han programat deu sessions i centenars de lleidatans i lleidatanes ja els coneixen –i els que no encara els podeu descobrir a les sessions d’avui.El que no és cap secret és que dimecres celebrem la cavalcada. Com ja deveu saber, Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran en tren a l’Estació de Lleida i faran un recorregut fins a l’ajuntament. Aquest cop, tindran uns ajudants molt especials, ja que fa uns dies, des de l’ajuntament de Lleida, i mitjançant la regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, es va convocar un sorteig públic dirigit a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys que volguessin formar part de la cavalcada.

Així doncs, un total de cinquanta-un afortunats i afortunades acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar a les carrosses. I molts d’altres els acompanyaran també des dels carrers de la ciutat.Tot està a punt per a la Nit de Reis i la màgia torna al carrer. Sortim a buscar-la!

La Factoria de les il·lusions

La Factoria de les il·lusionsSEGRE

tracking