SEGRE

TRIBUNA

Celebrem les diversitats i reivindiquem els drets

Celebrem les diversitats i reivindiquem els drets

Celebrem les diversitats i reivindiquem els dretsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia y la Bifòbia. La celebració d’aquest dia té els seus orígens en una campanya internacional del 2005 que va rebre el suport de milers de persones i de les principals associacions internacionals LGTBI+, en el decurs de la qual es va escollir el 17 de maig per commemorar anualment aquesta, coincidint amb la data en la qual, l’any 1990, l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties. Per tant, el seu objectiu és conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu esmentat.

Per desgràcia, un any més hem de reivindicar que l’LGTBI-fòbia continua present en les nostres vides, i en la nostra vida social, i és per això que cal fer-ne ressò. Cal continuar treballant perquè la nostra societat esdevingui un espai comunitari fonamentat en els pilars de la diversitat, la igualtat i la convivència. Una societat que inclogui la diversitat en el seu sentit més ampli, on siguin benvingudes les persones de qualsevol edat, gènere, origen, amb diversitat funcional, sexoafectiva..., trencant així la concepció binarista del gènere i la visió heteronormativa. L’avenç de l’extrema dreta també és una realitat que s’està produint al món i no ajuda en aquesta lluita.

L’Estat espanyol n’és un clar exemple, amb representants polítics que afavoreixen polítiques antifeministes i LGTBI-fòbiques.Des de les administracions i entitats cal que siguem un actiu contra els discursos i les pràctiques que promouen l’odi i cal establir aliances amb altres col·lectius socials per fer front al feixisme. Davant la crispació que proposen les polítiques retrògrades i feixistes cal establir mecanismes en què els drets humans estiguin al centre.Les dades de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) confirmen la tendència a l’alça de les violències i discriminacions contra el col·lectiu LGTBI a Catalunya. Cal recordar que les dades del 2021 ja eren majors que els del 2020 i que aquest 2022 de nou s’inicia amb xifres en augment.

Al gener d’aquest any es van registrar una vintena d’incidències davant de les 9 registrades el gener del 2021.Amb les dades a la mà, cal, més que mai, establir polítiques públiques LGTBI que siguin efectives. Han de ser l’eix central de les polítiques de qualsevol administració, comptant amb les entitats que juguen un paper important d’acompanyament i d’activisme.Des del republicanisme treballem per la inclusió i la igualtat de les persones dins de la societat, siguin com siguin, pensin com pensin i estimin com estimin. És per aquest motiu, i per garantir els drets i llibertats de totes les persones, que el nou Govern Republicà de la Generalitat de Catalunya va crear, per primer cop, una conselleria d’Igualtat i Feminismes.La vida està feta de colors diversos i cal gaudir-ne i poder ser el que som! Reivindiquem els drets!

Celebrem les diversitats i reivindiquem els drets

Celebrem les diversitats i reivindiquem els dretsSEGRE

tracking