SEGRE
La Lleida verda serà la Lleida del futur

La Lleida verda serà la Lleida del futurSEGRE

Creat:

Actualitzat:

“Renaturalitzar les ciutats, o com tornar-les salvatges”. Amb aquesta frase seria com podríem definir, a grans trets, què és la renaturalització. I és que en diverses ciutats del territori català s’estan fent una sèrie d’actuacions per aconseguir que els entorns urbans siguin cada vegada més semblants a com eren abans que la mà humana convertís la natura salvatge en construccions de ciment. Unes actuacions que tenen la vista posada en el futur i a construir ciutats més verdes, més sostenibles, més resilients. I, evidentment, en aquest tema Lleida no podia quedar enrere.

La nostra ciutat s’ha presentat a la convocatòria per a la renaturalització i resiliència de ciutats amb el projecte Adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana a Lleida, un projecte que té l’objectiu de crear espais naturalitzats, augmentant les àrees verdes urbanes i millorant-ne la connectivitat, connectant-les, sobretot, a l’Horta i als espais naturals del territori. D’aquesta manera, incrementarem la biodiversitat i millorarem l’habitabilitat de la nostra ciutat, adaptant-la i adaptant-nos al canvi global. Amb aquesta adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana a Lleida, tal com indica el títol del projecte, ens adaptarem al canvi climàtic, mirant, en la mesura del possible, de revertir-lo, incrementant la biodiversitat de la ciutat i dels corredors verds que travessen Lleida i que serveixen, també, de refugis bioclimàtics. La importància de conèixer l’efecte que provoca el canvi climàtic en les ciutats i la implicació de la ciutadania són clau per promoure i conservar la biodiversitat urbana, ja que els projectes es realitzaran amb la participació de voluntaris, que seguiran la trajectòria de la creació dels refugis per a la fauna.

En aquest projecte, a més, prendrà part important la Universitat de Lleida, que participarà en el monitoratge dels projectes i en l’aportació de les millors tècniques disponibles per a cada acció, i en l’elaboració de models d’intervenció urbana per a la millora de la biodiversitat, una biodiversitat urbana que s’espera que augmenti mitjançant accions per afavorir diferents grups de fauna i flora, actualment molt escassos en l’entramat urbà.

Amb la presentació d’aquest projecte per a l’adaptació del canvi climàtic i la millora de la biodiversitat urbana a la nostra ciutat, esperem fer de Lleida una ciutat més verda, enfocada als nous temps i sense perdre de vista el passat. Renaturalitzar o tornar a fer verdes les zones que ja no ho són és el primer pas per construir la Lleida del futur, més verda, més sostenible i més justa amb la flora i la fauna que constitueix el nostre territori.

La Lleida verda serà la Lleida del futur

La Lleida verda serà la Lleida del futurSEGRE

tracking