SEGRE
Assegurar collites

Assegurar collitesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Estem a ple estiu i la calor fa mesos que ens va arribar, sense treva, sense pluges. Tenim i patim sequeres i ja comencem a veure rius secs, rieres i pantans sota mínims. Un canvi climàtic del qual tothom parla, el trist és que els que el pateixen de primera mà som els agricultors i ramaders; en canvi, alguns volen fer creure a l’opinió pública i mitjans que som els culpables, que les vaques i les seves ventositats causen més CO2 que tots els carburants plegats.

Vaja, el que veritablement els interessa és fomentar un nou mercat de carns i làctics, no animal sinó vegetal-vegà, amb química per fer el mateix gust i textura que la carn, però sense animals.

Ara hem pogut comprovar, primer amb la pandèmia i després amb la guerra d’Ucraïna, com la ciutadania corria a buidar supermercats per la por de quedar-se sense aliments de primera necessitat. Els sectors agrícoles i ramaders hem treballat per seguir omplint els lineals i estar als mercats i llotges.

Aleshores ens preguntem: en aquests moments difícils que ara patim d’inflació descontrolada, de manca de cereals, de gas i carburats pels núvols, la Comissió Europea posant diners per pal·liar el desastre, crec que ja seria hora que la Comissió Europea prengués mesures per garantir situacions de mancances en el sector primari com ara amb aquestes inflacions.

La nova PAC 2023-2027 dotar-la d’una assegurança global amb diners que podrien provenir dels aranzels de les grans importacions que es fan o bé algunes de la mateixa PAC. Davant d’un canvi climàtic com el que patim, de temporals Glòria i Filomena, glaçades, pedregades i onades de calor, pèrdues de collita importants, molta gent del sector plega a causa de les pèrdues de diners.

Els Governs i les Conselleries fan esforços per pal·liar les pèrdues, necessitem una assegurança que cobreixi aquestes catàstrofes naturals a tota la Unió Europea per poder garantir que els sectors agrícoles i ramaders puguin seguir vivint i treballant per produir aliments. Aquesta és la seva feina.

Assegurar collites

Assegurar collitesSEGRE

tracking