SEGRE

TRIBUNA

54 milions d'euros per modernitzar regadius

54 milions d’euros per modernitzar regadius

54 milions d’euros per modernitzar regadiusSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts, 7 de febrer, va tenir lloc la signatura de dos convenis per a la modernització de regadius de la província de Lleida, inclosos en la Fase II del Pla de Recuperació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Aquesta signatura no és només transcendental pel volum de les inversions contemplades, que superen els 45 milions d’euros, sinó també per la transformació que suposen per al sector de l’agricultura. Si entrem al detall, 29.260.660 euros es destinen a la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i 17.115.253 euros a les comunitats de regants de Vincament-Vilaró, Llitera-Persio, Seròs, Litera-Vincament i Serrabrisa Montfret del canal d’Aragó i Catalunya (termes municipals de Fraga, Aitona i Seròs).

Però és que a aquestes xifres cal sumar-hi els dos convenis signats fa un any en el marc de la Fase I. Un d’aquests, amb una inversió de 6.360.000 euros, es destinà al projecte de modernització i sistema de telecomandament remot al canal d’Aragó i Catalunya, i un altre, dotat amb 2.650.000 euros, va ser per al projecte de modernització dels regs de la comunitat de regants núm. 124 del canal d’Aragó i Catalunya, al terme d’Alpicat.

El total d’inversions, doncs, del mapa entre les fases I i II a la província de Lleida supera els 54 milions d’euros. Unes actuacions que beneficiaran quasi 30.000 regants que cultiven més de 162.000 hectàrees a les províncies d’Osca i de Lleida.Totes aquestes actuacions demostren, una vegada més, el compromís del Govern espanyol amb el sector agroalimentari i també amb la sostenibilitat, garantint així la modernització dels sistemes de regadius i les xarxes de reg, que, en molts casos, amb els anys s’han deteriorat. Suposen, doncs, fer-los més eficients i generar, així, progrés al territori.

Un territori que, malgrat ser el més extens de Catalunya, registra la menor densitat de població i en el qual l’agroalimentació té el major pes de l’activitat econòmica. Per això, inversions com les que destina el ministeri al reg són encara més importants, atès que fan encara més viable un sector que necessita el màxim suport i implicació per garantir-ne el futur, el relleu i fixar, així, població.

54 milions d’euros per modernitzar regadius

54 milions d’euros per modernitzar regadiusSEGRE

tracking