SEGRE

ESNOTICIA

Manel Esteller insta els polítics a apostar per la salut, l’educació i la investigació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament de Catalunya va entregar ahir la medalla d’honor en categoria d’or al metge i investigador català Manel Esteller per la seua trajectòria científica de referència internacional en la lluita contra el càncer. Durant la cerimònia de lliurament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair a Esteller el seu compromís, “que és també del Govern, un compromís de país”. Sobretot, per “no només aspirar a fer un país millor, sinó a contribuir a canviar el món”, va afegir en defensa d’una aportació catalana “al canvi i al progrés de la humanitat” de forma “modesta però ambiciosa”. Esteller, que va clamar per una societat basada en l’educació i el coneixement, va rebre el guardó de mans de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que va parlar de la inquietud científica com a element “propi d’un país que no es resigna mai”.

El guardonat va reclamar a la classe política apostar per la salut i la investigació. “Tenim problemes molt greus en salut, que es resoldran si tenim unes generacions ben formades i no es perd talent.” Esteller va recordar persones que han mort pel càncer, però també gent que pateix malalties neurodegeneratives o malalties minoritàries.

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i postdoctorat per la Universidad Johns Hopkins de Baltimore (Estats Units), Esteller és autor de més de tres-cents articles científics i el seu treball investigador ha estat clau per al descobriment recent d’alguns fàrmacs antitumorals.

L’acte institucional de la Diada a Barcelona es va celebrar malgrat la pluja, que va obligar a suspendre’l provisionalment en dos ocasions. Finalment, es van poder celebrar els diversos actes programats, que pretenien mostrar Catalunya com a terra d’acollida al llarg de la seua història.

Colau defensa el referèndum perquè Catalunya triï lliurementL’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va defensar el reconeixement del dret a decidir dels catalans perquè es puguin posicionar “lliurement” sobre la seua relació amb Espanya en un referèndum, en contraposició a la lectura “immobilista i restrictiva” de la Constitució que, segons la seua opinió, fa el PP.En una carta que va publicar ahir El País sota el títol La Diada y el día después, la líder de Barcelona en Comú advoca pel referèndum a Catalunya. “Demà, amb motiu de la Diada, milers de catalans tornaran a expressar als carrers la seua voluntat de decidir lliurement el seu futur i el seu desig d’independència davant d’un Estat que ignora els seus drets i llibertats nacionals”, afirma l’alcaldessa.L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va defensar el reconeixement del dret a decidir dels catalans perquè es puguin posicionar “lliurement” sobre la seua relació amb Espanya en un referèndum, en contraposició a la lectura “immobilista i restrictiva” de la Constitució que, segons la seua opinió, fa el PP.En una carta que va publicar ahir El País sota el títol La Diada y el día después, la líder de Barcelona en Comú advoca pel referèndum a Catalunya. “Demà, amb motiu de la Diada, milers de catalans tornaran a expressar als carrers la seua voluntat de decidir lliurement el seu futur i el seu desig d’independència davant d’un Estat que ignora els seus drets i llibertats nacionals”, afirma l’alcaldessa.

tracking