SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Oleguer Pujol va operar amb diners “comuns de la família”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional que investiga Oleguer Pujol per diverses operacions milionàries ha conclòs que els diners de les seues inversions procedien d’“un lloc comú als seus germans”, per la qual cosa s’inhibeix a favor del magistrat que indaga la fortuna de tota la família de l’expresident Jordi Pujol.

En una interlocutòria, el magistrat Santiago Pedraz acorda inhibir-se a favor del titular del jutjat d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, José de la Mata, que si accepta la competència acabarà investigant en una sola causa els negocis i la fortuna de l’expresident, la seua esposa i els fills.

Oleguer Pujol manté que es tracta de fons d’inversors internacionals que gestionava

Pedraz va decidir inhibir-se partint d’un informe de l’Agència Tributària que apunta que les inversions del fill menor de Pujol, entre les quals l’operació de compravenda de 1.152 oficines del Banc Santander el 2008, es van portar a terme amb diners procedents dels comptes familiars, alguns nodrits amb transferències procedents d’Andorra.

D’aquesta forma, el magistrat trasllada també a De la Mata la decisió d’imputar Gabriela i Javier de la Rosa, fills de l’empresari Javier de la Rosa, que la Fiscalia sospita que van rebre amb Oleguer Pujol els 11,5 milions d’euros d’oficines del Banc Santander.

En la interlocutòria, Pedraz trasllada al seu company la investigació contra el petit dels Pujol, però l’arxiva respecte a la resta d’imputats, inclosa Ma ría Zaplana, filla de l’exministre Eduardo Zaplana; la dona d’Oleguer Pujol, Sonia Soms, i una sèrie d’empreses, entre les quals Drago Capital, de què va ser soci el petit dels Pujol.

Quant al soci d’Oleguer Pujol, Luis Iglesias, acorda remetre part de la causa als jutjats d’instrucció de Madrid perquè l’investiguin per un delicte de frau fiscal, a l’haver descartat que tingués relació amb el delicte de blanqueig de capitals que imputa al petit dels fills de Jordi Pujol.

Pedraz va acordar remetre el cas al seu company José de la Mata, tal com li sol·licitava la Fiscalia, arran de les sospites que els diners que va invertir Oleguer Pujol en les operacions immobiliàries investigades “provindrien d’un lloc comú als seus germans”.

Per la seua part, Oleguer Pujol ha mantingut sempre que els esmentats diners són fons d’inversors internacionals.

tracking