SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Artur Mas insta a aprofitar la falta de govern a Madrid

L’expresident de la Generalitat Artur Mas.

L’expresident de la Generalitat Artur Mas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas assegura que les dificultats per formar un govern central a Espanya “són terreny abonat per al sobiranisme” si aquest juga bé les seues cartes. En un article d’opinió publicat ahir a El Punt Avui i recollit per Europa Press, defensa “convertir en fortalesa les enormes dificultats per constituir un govern a Espanya, la qual cosa podria portar al ridícul” si es convoquen terceres eleccions. Segons l’expresident Mas, l’esquerra espanyola està “paralitzada davant d’un repte pacífic i democràtic com el que impulsa Catalunya”, ja que veu, en el procés independentista català, una de les causes que impedeixen un Executiu alternatiu al del Partit Popular.

Per la seua banda, l’aspirant a liderar el PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, anuncia que si agafa les regnes del partit buscarà fer un gir a l’esquerra en l’àmbit ideològic: “No podem defensar rebaixes fiscals a casinos.” L’alcaldessa defensa revisar el protocol de relacions entre el PSC i el PSOE: “Molta gent pensa que el PSC està supeditat al PSOE. S’ha de deixar ben clar que som partits que compartim l’ideari, però que som diferents.”

El Parlament viu aquesta setmana la primera moció de confiança ? El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, se sotmetrà aquest dimecres i dijous a la que serà la primera qüestió de confiança de la història del Parlament des del restabliment el 1980, encara que la cambra sí que ha viscut dos mocions de censura i una tercera finalment es va retirar. Puigdemont va anunciar al juny la voluntat de sotmetre’s a la qüestió de confiança al fracassar la tramitació dels Pressupostos de la Generalitat pel rebuig de la CUP, i amb aquesta qüestió vol veure si aconsegueix una majoria per seguir amb la legislatura o si ha de convocar noves eleccions. Ahir, l’edil de la CUP a Barcelona Maria Rovira va desvincular la qüestió de confiança de la negociació dels Pressupostos de l’exercici 2017: “Creiem que hi ha una separació.” ? El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, se sotmetrà aquest dimecres i dijous a la que serà la primera qüestió de confiança de la història del Parlament des del restabliment el 1980, encara que la cambra sí que ha viscut dos mocions de censura i una tercera finalment es va retirar. Puigdemont va anunciar al juny la voluntat de sotmetre’s a la qüestió de confiança al fracassar la tramitació dels Pressupostos de la Generalitat pel rebuig de la CUP, i amb aquesta qüestió vol veure si aconsegueix una majoria per seguir amb la legislatura o si ha de convocar noves eleccions. Ahir, l’edil de la CUP a Barcelona Maria Rovira va desvincular la qüestió de confiança de la negociació dels Pressupostos de l’exercici 2017: “Creiem que hi ha una separació.”

tracking