SEGRE

EUA VIOLÈNCIA

Abatut l'autor d'un tiroteig després de provocar nou ferits a Houston

El tiroteig va tenir lloc a l’aparcament d’un centre comercial Petco a Houston.

El tiroteig va tenir lloc a l’aparcament d’un centre comercial Petco a Houston.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys nou persones van resultar ferides, una en estat crític, després que un individu armat disparés contra diverses persones en un centre comercial al sud-oest de Houston (Texas). La policia de la ciutat va informar que els seus agents van disparar a l’agressor, pel que sembla un advocat, i aquest va resultar mort.

El director d’Emergències de Houston, Richard Mann, va indicar que sis persones van ser traslladades a diversos hospitals de la ciutat després del tiroteig i que el sospitós de ser l’autor dels trets va ser “neutralitzat”. Mann no va voler confirmar si l’atacant va resultar mort, però va indicar que “no ha estat traslladat” a cap hospital i “ja no és un perill per al públic”.

El tiroteig va començar a primera hora del matí a l’aparcament d’un centre comercial. Testimonis del succés van explicar a mitjans locals que els trets es van realitzar de manera aparentment indiscriminada, van tocar diversos vehicles que hi havia a la zona i van provocar ferides lleus a quatre persones i més greus a unes altres dos.

Segons la cap de la policia local, Martha Montalvo, el sospitós va disparar contra els agents que havien acudit a la trucada d’alerta, per la qual cosa es va iniciar un tiroteig que va acabar amb la mort del presumpte tirador.

El sospitós va ser identificat de forma preliminar com un advocat, sense que hagin transcendit fins al moment possibles motivacions.

Les forces de seguretat van localitzar un vehicle propietat del presumpte tirador amb més armes en el seu interior i que va ser examinat per un equip de detecció d’explosius. La policia va portar a terme també escorcolls a l’habitatge de l’agressor i va avançar que, a més, investiga un “potencial” còmplice de l’autor dels trets.

La zona del tiroteig va ser acordonada i tancada al públic mentre la policia de Houston desenvolupa la investigació per determinar els eventuals mòbils.

D’altra banda, divendres a la nit, un jove va matar a trets cinc persones en un centre comercial a l’estat de Washington, al nord-oest del país. L’autor dels trets va ser detingut posteriorment, sense que s’hagi trobat cap indici de terrorisme jihadista de moment.

tracking