SEGRE

PANORAMA

Sánchez desafia els crítics amb un congrés amb primàries

Pedro Sánchez ahir a la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió executiva del PSOE.

Pedro Sánchez ahir a la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió executiva del PSOE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va defensar ahir que “ha arribat l’hora” que la militància tanqui el debat intern sobre una possible abstenció davant d’una investidura de Mariano Rajoy. Sánchez va plantejar la convocatòria d’unes primàries per elegir el secretari general el proper 23 d’octubre i va desafiar a qui cregui que té un “projecte millor” que el seu a competir en aquestes eleccions, a més de comunicar la seua intenció de convocar el 39è Congrés Federal de la formació a començaments de desembre.

Sánchez, després de la reunió de la permanent de la comissió executiva, es va mostrar convençut que el comitè federal de dissabte vinent no posarà “impediments” perquè es doni la paraula als militants i va deixar clar que ell es presentarà a la primàries per defensar un PSOE que no sigui “subaltern” del PP. Sánchez va subratllar que el debat obert en el PSOE no és “menor” ni “tècnic”, sinó “de fons”, perquè marcarà la línia que haurà de seguir el partit en els propers anys i perquè l’organització necessita tornar a estar “unida”.

El líder del PSOE va reconèixer que en el seu partit hi ha diferències sobre la posició que ha de tenir davant del bloqueig polític i les tres opcions que, va resumir, existeixen: deixar governar Rajoy, intentar un govern alternatiu o anar a terceres eleccions. Així, i després de recalcar que “mai un no com el no del PSOE a Rajoy està més justificat”, va defensar que la seua postura és la d’intentar una alternativa al PP amb Podem i Ciutadans. “Treballarem l’indicible per aconseguir un govern del canvi transversal i d’àmplia base parlamentària”, va dir, encara que va reconèixer que no podrà tancar cap acord fins que es pronunciïn les bases. A l’altre extrem, va explicar, hi ha altres dirigents del partit que creuen que amb 85 diputats no es pot governar i que va situar en l’abstenció al PP, una postura que ell rebutja perquè creu que seria col·locar-se en “una posició subalterna” al partit de Mariano Rajoy.

D’aquesta manera, i sense citar la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, en cap moment, va desafiar els que estan en aquesta postura per tal que facin un pas endavant i ho defensin, ja que creu que “és legítim” tenir una altra estratègia. “Ja va sent hora que fem un debat de debò, que diguem la veritat”, va sentenciar.

Ros va reclamar als barons del PSOE cohesió i que facin pinya amb el líder del partit, perquè té tot el dret a buscar un govern alternatiu de progrés que renovi les institucions i millori l’encaix de Catalunya a Espanya.

tracking