SEGRE

TERRORISME JIHADISME

Desarticulen una cèl·lula jihadista a Espanya, Bèlgica i Alemanya

La Policia Nacional s’emporta detingut un dels jihadistes a Canovelles.

La Policia Nacional s’emporta detingut un dels jihadistes a Canovelles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va detenir ahir dos presumptes jihadistes a Barcelona i Canovelles que formaven part d’una cèl·lula organitzada a les ordres de l’Estat Islàmic.

El ministeri de l’Interior va explicar que el grup representava una “amenaça greu, concreta i continuada” per a la seguretat a Europa. En l’operació es va arrestar, a més, tres persones a Melilla, Brussel·les i Wuppertal, Alemanya.

Quatre dels arrestats són de nacionalitat espanyola i l’altre és de nacionalitat marroquina. Segons el ministeri, els cinc presumptes membres de l’Estat Islàmic actuaven a través de diversos canals a Internet i confluïen en una pàgina de Facebook denominada Islam en español, que compta amb 32.500 seguidors, amb un creixement de 500 persones a la setmana.

El grup tenia com a objectiu incitar a cometre atemptats, posar a la pràctica la tàctica coneguda com a terror informatiu, que consisteix en la difusió d’imatges d’una estètica concreta i de crueltat extrema; seleccionar els radicals per adoctrinar-los, i servir com a aparell de propaganda per a la divulgació massiva del DAESH.

A més, una altra constant en l’activitat d’aquest grup era proclamar la seua aversió extrema cap a religions, ètnies o col·lectius considerats enemics.

D’altra banda, l’Audiència Nacional va condemnar ahir a vuit anys de presó vuit acusats de captar jihadistes a Madrid, en especial a l’entorn de la mesquita de l’M-30, i a onze anys i mig el seu líder, el marroquí exconvicte de la base nord-americana de Guantanamo Lahcen Ikassrien. La secció primera de l’Audiència Nacional considera provat que els condemnats, juntament amb altres persones desplaçades a zones de conflicte, constituïen “una autèntica plataforma de tramesa de combatents jihadistes”.

En un altre ordre de coses, la Policia alemanya va abatre a trets la nit de dimarts un refugiat iraquià de vint-i-nou anys d’un alberg de Berlín. Pel que sembla, l’home pretenia atacar amb un ganivet un altre resident, un pakistanès, que presumptament havia abusat d’una nena de vuit anys, pel que sembla filla del mort.

tracking