SEGRE

TRIBUNALS SENAT

El cap del TSJC rebutja un distintiu d’Interior

“A Rita res no li treu el son”, va penjar una senadora de Podem.

“A Rita res no li treu el son”, va penjar una senadora de Podem.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, va rebutjar ahir la medalla al mèrit policial amb distintiu blanc que li havia de lliurar el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, davant “les actuals circumstàncies de màxima exigència per part de la societat d’aparença d’imparcialitat i independència”. El president del TSJC –tribunal que previsiblement enjudiciarà l’expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta sobre la independència del 9-N– considera que la seua acceptació seria “poc oportuna”. Per la seua part, els sindicats policials van criticar de nou l’“arbitrarietat” en la concessió de medalles.

D’altra banda, el Ple del Senat va rebutjar ahir, amb els vots de Partiti Popular i Fòrum, una moció presentada pel PSOE per impulsar una reforma constitucional que elimini la figura de l’aforament per als parlamentaris, iniciativa que va comptar també amb el vot en contra de Rita Barberá, present en el Ple durant el debat. La resta dels partits va votar a favor de la iniciativa.

En un altre ordre de coses, l’exalcaldessa de València i senadora pel grup mixt després de conèixer-se la seua imputació, Rita Barberá, es va quedar dimecres adormida en el ple del Senat. Havia assistit a una reunió per conèixer les seues funcions en el Grup Mixt i, posteriorment, a la sessió de la Cambra Alta. Durant el transcurs de la sessió, la diputada de Podem per Tarragona, Celia Cánovas Essard, va caçar in fraganti Barberá mentre feia una becaina asseguda en el seu escó.

Així mateix, l’exalcaldessa de València es va personar en la causa que instrueix el Tribunal Suprem per la comissió d’un presumpte delicte de blanqueig de capitals al PP de l’ajuntament de València.

tracking