SEGRE

ESNOTICIA

La CUP destaca la “plena sintonia” amb Puigdemont en el referèndum

Gabriel, atenta a Puigdemont, i Iceta, seriós.

Gabriel, atenta a Puigdemont, i Iceta, seriós.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, va destacar ahir la seua “plena sintonia” amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, respecte al compromís de convocar un referèndum durant la segona quinzena de setembre del 2017, tant si compta amb l’aval de l’Estat com si no.

En la seua valoració del discurs de Puigdemont amb motiu de la qüestió de confiança, Gabriel va deixar entreveure que avui el seu grup votarà favorablement la qüestió de confiança, com ja havia avançat durant el mes d’agost.

La CUP no avança el sentit del seu vot sobre els Pressupostos i es limita a dir que “són necessaris”

Rovira anima Sí que es Pot a avalar la proposta de referèndum sigui o no pactat amb l’Estat

Segons la diputada cupaire, el que va sostenir Puigdemont “està en plena sintonia amb el que hem plantejat nosaltres, a l’esgrimir que referèndum o referèndum”.

La CUP va considerar que “la via pactada”, és a dir, l’intent anunciat per Puigdemont d’un referèndum acordat amb l’Estat, “té poc recorregut”, però igualment estan “disposats a treballar” per aquest tipus de referèndum.

Sobre l’advertència llançada indirectament per Puigdemont a la CUP, segons la qual, si no pensa aprovar els Pressupostos del 2017, no fa falta que voti avui la qüestió de confiança, Gabriel es va limitar a dir que coincideix amb el president en què uns Pressupostos “es necessiten per governar bé”, encara que va puntualitzar que “per a nosaltres governar bé significa atendre les demandes majoritàries, és a dir, un referèndum o un referèndum, revertir retallades i privatitzacions i actuar en clau de redistribució de la riquesa, amb la qual cosa compartim la necessitat de governar bé”.

Per la seua part, la portaveu de Junts pel Sí al Parlament i secretària general d’ERC, Marta Rovira, va celebrar l’anunci d’un referèndum d’independència per al setembre del 2017 per part del president de la Generalitat, la qual cosa “millora” el full de ruta independentista.

“El procés va començar en una urna i acabarà en una urna. L’única modificació és per millorar el full de ruta perquè guanyi legitimitat democràtica”, segons Rovira, que va destacar l’ovació que el discurs de Puigdemont va generar en el grup de JxSí. Va assegurar a més que el grup té “absoluta i plena confiança” en l’estratègia que Puigdemont seguirà des d’ara i va animar Sí que es Pot a avalar la proposta de referèndum sigui o no pactat amb l’Estat. La portaveu de JxSí va desitjar que la segona fase del debat serveixi perquè es “renovi la confiança” amb la CUP i es culmini el “procés”.

Previ al debat, la portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar que un eventual referèndum sobiranista ha d’oferir garanties que permetin que sigui reconegut internacionalment, “com s’ha vist en el context europeu” amb el cas d’Escòcia. Munté va explicar, a més, sobre les diferències en el si de JxSí respecte al referèndum, que calia “desdramatitzar” la diversitat d’opinions i va afirmar que l’important és el consens sobre l’objectiu.

tracking