SEGRE

EUA ACCIDENTS

Un accident de tren a New Jersey provoca un mort i desenes de ferits

El xoc del tren contra l’estació de Hoboken va provocar greus danys en l’estructura.

El xoc del tren contra l’estació de Hoboken va provocar greus danys en l’estructura.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tren de rodalies del servei New Jersey Transit va descarrilar ahir al matí, en plena hora punta, contra l’estació terminal de Hoboken, propera a la ciutat de Nova York però ja a l’estat de New Jersey, i va provocar diverses desenes de ferits i la mort d’una dona. De les 250 persones que viatjaven al comboi, onze es troben greus encara que no es tem per la seua vida. Els responsables del centre mèdic de New Jersey van confirmar que hi va haver un total de 108 ferits i que la dona morta es trobava a l’andana en el moment de l’accident.

Les imatges difoses per diversos testimonis en xarxes socials donen compte de la destrucció de part de l’estructura de l’estació, una de les més freqüentades de l’àrea metropolitana de Nova York. Part de la teulada de la instal·lació es va ensorrar després d’encastar-se el ferrocarril a l’estació.

Un passatger que anava en un dels vagons darrere de la capçalera va explicar que el primer vagó “ha sortit de les vies” i va xocar “contra l’edifici de l’estació, el sostre del qual s’ha esfondrat”. Aquest testimoni va apuntar que el tren podria no haver frenat a l’entrar a l’estació.

En aquest sentit, el Servei de Transports de New Jersey va confirmar que un tren que havia sortit de Spring Valley va descarrilar a l’andana 5 de l’estació de Hoboken cap a les 8.45 hores, i va anunciar la suspensió del servei a l’estació. La Junta Nacional per a la Seguretat en el Transport ja ha obert una investigació sobre els fets.

“S’han produït seriosos danys estructurals a la terminal, que està sent evacuada”, va explicar la portaveu de Transport de Nova Jersey, Jennifer Nelson, citada per la cadena de televisió ABC.

“No és segur anar allà ara mateix”, va afegir. Segons aquesta cadena, la majoria dels ferits anaven al primer vagó del comboi o es trobaven a l’andana i van ser atrapats per la runa, mentre que la resta de passatgers va aconseguir sortir del tren pel seu propi peu, després de trencar les finestretes dels vagons.

L’estació de Hoboken, que va ser renovada recentment després de ser danyada per l’huracà Sandy, ja va tenir un accident similar fa cinc anys a causa d’un error humà.

tracking