SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

“Proclamarem la independència i això no serà el final d’Espanya”

Puigdemont defensa en una televisió portuguesa el procés || Acusa els socialistes de parlar de federalisme però “no federen res quan governen”

Puigdemont, mirant un dels llibres que va comprar ahir a Lisboa sobre Ramon Llull.

Puigdemont, mirant un dels llibres que va comprar ahir a Lisboa sobre Ramon Llull.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va defensar ahir el procés constituent, la celebració d’un referèndum per la independència i la viabilitat del seu full de ruta en una entrevista a la televisió pública portuguesa RTP.

Puigdemont va afirmar convençut que, amb l’aplicació dels plans del Govern, “Catalunya proclamarà la seua independència” i que això “no serà el final d’Espanya”. “És un estat molt potent, amb una història i una cultura molt sòlides”, va explicar per consolidar el seu argument que Espanya podria seguir el seu camí perfectament encara que Catalunya se’n separi.

Recorda que els nacionalistes catalans poden desbloquejar la formació de govern

Carles Puigdemont, que va concedir aquesta entrevista aprofitant la seua visita a Portugal d’aquests dies, va advocar per un procés que acabi en un divorci amigable i pacífic amb Espanya, i va insistir a reclamar a l’Estat que accepti la celebració d’un referèndum. Per a això, va recordar que els independentistes catalans podrien ajudar a trencar el bloqueig institucional a l’Estat si admeten aquesta condició. “Si hi ha un referèndum, les forces polítiques catalanes al Congrés estem disposades a donar suport i estabilitat al Govern espanyol. És evident que amb un govern de Mariano Rajoy és impossible arribar a un acord.”

A més, Puigdemont va descartar la viabilitat de l’opció federal que proclamen els socialistes. “El federalisme s’ha proposat moltes vegades per part del PSOE, però quan ha governat no ha federat res”, va sentenciar el president.

Els populars avisen que la consulta és un Brexit espanyolEl portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, va assegurar ahir que amb la proposta de referèndum el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “vol fer un Brexit d’Espanya, que és un Brexit d’Europa”. “I tots els Brexit s’acaben pagant, perquè al final qui marxa perd”, va assegurar González Pons. Per la seua part, el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, va considerar que la proposta de referèndum “és molt bona”. Encara que va admetre que és “un camí complicat i complex”.El portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, va assegurar ahir que amb la proposta de referèndum el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “vol fer un Brexit d’Espanya, que és un Brexit d’Europa”. “I tots els Brexit s’acaben pagant, perquè al final qui marxa perd”, va assegurar González Pons. Per la seua part, el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, va considerar que la proposta de referèndum “és molt bona”. Encara que va admetre que és “un camí complicat i complex”.

tracking