SEGRE

VIOLÈNCIA SÍRIA

Rússia adverteix els EUA que atacar Al-Assad causarà “un terratrèmol”

Mentre continuen els combats a Alep

Un home observa els danys causats per una bomba a Alep.

Un home observa els danys causats per una bomba a Alep.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Estrangers de Rússia va advertir ahir que qualsevol agressió directa dels EUA contra Damasc i l’Exèrcit sirià portarà a “perillosos canvis tectònics” al Pròxim Orient, segons va declarar la portaveu del ministeri, Maria Zaiàrova.

“Si hi ha una agressió directa dels EUA contra Damasc i l’Exèrcit sirià, portarà a perillosos canvis tectònics no només al territori d’aquest país, sinó també a la regió”, va dir a la cadena de televisió Tsentr.

Els avions de combat russos van prosseguir ahir amb els bombardejos sobre la ciutat d’Alep

Segons la portaveu, el canvi de règim portaria a “un buit de poder que immediatament s’omplirà dels moderats que, de fet, no són gens moderats, sinó terroristes de tota mena amb qui serà impossible fer res”.

Washington i Moscou van segellar el passat 9 de setembre un paquet d’acords en el qual van pactar fer esforços conjunts per estabilitzar la situació a Síria mitjançant mesures especials a Alep.

Per la seua banda, aquesta localitat siriana va tornar a ser ahir l’escenari d’una intensa ofensiva distingida per nous bombardejos efectuats per avions de combat russos sobre zones rebels mentre l’Exèrcit sirià i altres forces afins al règim sirià avançaven una altra vegada cap a la Ciutat Vella, un dels bastions dels grups contraris al president Bashar al-Assad.

En aquests atacs van morir disset persones, entre les quals hi havia quatre nens. El 22 de setembre, l’Exèrcit sirià, avalat per l’aviació russa, va reprendre la seua ofensiva a Alep, dies després d’una treva d’una setmana a tot el país.

Paral·lelament, el nombre de morts per l’impacte de coets llançats en les últimes hores per les faccions rebels a Alep va augmentar ahir en setze persones, entre les quals cal comptar cinc nens.

tracking