SEGRE

POLÍTICA COMUNITÀRIA

El Regne Unit iniciarà la ruptura amb la UE al març

La primera ministra presentarà la legislació per revocar la unió al bloc || Podria quedar fora durant la primavera del 2019

La ‘premier’ Theresa May, ahir al congrés del partit ‘tory’.

La ‘premier’ Theresa May, ahir al congrés del partit ‘tory’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va anunciar ahir que iniciarà abans de finals del març del 2017 el procés per a la ruptura del Regne Unit amb la unió Europea, i que presentarà la legislació per revocar l’acta d’unió del seu país al bloc. A l’inaugurar el congrés anual del Partit Conservador a Birmingham, May va aclarir així una de les incògnites més grans del Brexit o sortida del Regne Unit de la Unió Europea, que havia provocat incertesa entre empresaris i treballadors del país, així com a la Comissió Europea i en altres països comunitaris.

Amb aquest calendari, el Regne Unit pot quedar fora del bloc europeu durant la primavera del 2019, una vegada completat el període de dos anys de negociacions estipulat a l’article 50 del Tractat de Lisboa sobre la retirada d’un país comunitari. May, en la seua primera intervenció en el congrés tory com a primera ministra, va dir que activarà aquest article abans que acabi el mes de març i va descartar per complet les peticions d’alguns polítics perquè hi hagi un altre referèndum sobre la Unió Europea. “Ho vulgui la gent o no, aquest país va votar a favor de sortir de la Unió. Això vol dir que deixarem la Unió Europea. Serem un país totalment independent i sobirà, un país que ja no serà part d’una unió política amb institucions supranacionals que puguin invalidar els parlaments i les corts nacionals”, va dir May. També va tranquil·litzar els treballadors del Regne Unit a l’indicar que les lleis comunitàries seran incorporades a la legislació britànica, per la qual cosa els drets de la gent “seguiran estant garantits” mentre ella sigui –va assenyalar– primera ministra. Alhora, May va subratllar que el seu govern negociarà com a representant de tot el Regne Unit i que el país marxarà del bloc europeu com “un tot Regne Unit”, amb clara referència als desitjos dels independentistes escocesos de quedar-se a la Unió. En matèria d’immigració, May no va aportar detalls, només va afirmar que “decidirem nosaltres com volem controlar la immigració”.

tracking