SEGRE

política

Fernández es reunirà amb Rajoy si li truca i diu que el "no" segueix vigent

Agraeix "durs" anys a Sánchez i confia a no repetir la "vergonya" dissabte

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha assenyalat aquest dilluns que es reunirà amb el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, si aquest li truca, i ha recalcat que, de moment, el "no" dels socialistes a donar suport a la seua investidura segueix vigent.

"Jo no cridaré a Rajoy, però si Rajoy em truca em reuniré amb ell", ha explicat en roda de premsa a la seu socialista del carrer Ferraz després de la primera reunió de la gestora, la creació del qual va ser aprovada dissabte a la nit després de la dimissió del fins llavors secretari general, Pedro Sánchez.

Encara que ha admès que ara com ara continua vigent la postura aprovada pel Comitè Federal de no recolzar la investidura de Rajoy ni de cap altre candidat del PP, ha considerat que caldrà tornar a debatre l’assumpte i votar-ho en una nova reunió del màxim òrgan del PSOE entre congressos.

Conscient que el PSOE "té un problema" i que tindrà un desgast sigui quin sigui la decisió que prengui, Fernández s’ha mostrat convençut que la pitjor de les opcions és anar a terceres eleccions. És, al seu entendre, la pitjor opció tant per al PSOE com per al conjunt del país.

Agraïments a Sánchez

D’altra banda, Fernández ha agraït avui el treball de Pedro Sánchez al capdavant del partit en dos anys "duríssims", mentre ha apel·lat al diàleg i a la cohesió interna per evitar que es repeteixi un "espectacle vergonyós" com el de dissabte passat.

"Cal baixar el nivell de la temperatura, aquesta espècie d’incendi interior que ens està consumint i pot convertir-se en una cosa irresoluble", ha advertit.

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández.

Javier FernándezEFE

tracking