SEGRE

SUCCESSOS EXPLOSIÓ

Una explosió de gas a Màlaga causa 90 ferits

Continuen hospitalitzats sis dels ferits en estat greu || Els Bombers van confirmar que va ser una deflagració

L’ona expansiva va causar nombrosos danys materials i es va saldar amb noranta ferits.

L’ona expansiva va causar nombrosos danys materials i es va saldar amb noranta ferits.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una explosió registrada dissabte passat en una cafeteria de la localitat malaguenya de Vélez-Màlaga, possiblement per una fuita de gas, es va saldar amb un total de noranta persones assistides a diferents hospitals o centres de salut, segons van informar des del sistema Emergencias 112 Andalucía, que van precisar que cinc ferits es troben greus. Així, cinquanta-set dels assistits van ser traslladats a l’hospital de l’Axarquía i almenys una quinzena ja van rebre l’alta. A aquests, cal sumar-hi unes altres trenta-tres persones que van ser ateses per talls o cops als centres de salut Vélez-Sur i Torre del Mar.

De les cinc persones que es troben ferides greus, tres van ser traslladades a l’UCI de l’hospital de l’Axarquía i dos, a l’Hospital Regional de Màlaga capital. El sistema Emergencies 112 Andalucía va rebre des de les 19.00 hores més d’una vintena de trucades alertant d’una explosió en una cafeteria del carrer Montera, al centre de la localitat, on aquests dies se celebra la Feria de Día de Vélez.

El sistema d’Emergències 112 va rebre més d’una vintena de trucades alertant de l’explosió

Llavors, es va activar el dispositiu d’emergència i es va donar avís a Bombers, Policia Local i Nacional i Guàrdia Civil, a més que es van mobilitzar nombroses unitats sanitàries.

L’alcalde de Vélez, Antonio Moreno Ferrer, va indicar que “sembla que ha pogut haver-hi una pèrdua de gas, que amb el reescalfament i el foc han fet que esclatin els vidres”.

Així mateix, va afegir que “lògicament caldrà obrir una investigació”, i va destacar la coordinació entre totes les àrees municipals i els efectius sanitaris.

El president del Consorci de Bombers, Francisco Delgado, va assegurar que va ser una deflagració i que part de l’ona va sortir pel pati interior i va produir nombrosos danys materials, i va fer que els vidres arribessin a una distància de 40 metres del lloc dels fets.

tracking