SEGRE

política

Clamor entre els diputats del PSOE per evitar que hi hagi terceres eleccions

La defensa dels 'sanchistes' de fer una consulta a les bases sobre l’abstenció ha estat rebutjada

La reunió del grup parlamentari del PSOE.

Clamor entre els diputats del PSOE per evitar que hi hagi terceres eleccionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de diputats del PSOE que han intervingut aquest dimarts en la reunió del grup parlamentari al Congrés, a què ha assistit el president de la gestora, Javier Fernández, s’ha mostrat partidària d’evitar unes terceres eleccions per la via de l’abstenció a un govern del PP.

De les al voltant de 25 intervencions que s’han succeït durant més de tres hores de debat a porta tancada, només l’exalcalde de Sant Sebastià Odón Elorza i els diputats per Madrid Rafael Simancas i Margarita Robles han introduït matisos en l’opinió general que cal impedir uns nous comicis.

En el cas d’Elorza, aquest ha tornat a defensar la possibilitat d’un "govern alternatiu", mentre que la independent Margarita Robles ha advertit que no s’ha de "caure en les trampes del PP" i Simancas, que ha subratllat el seu respecte a gestora, ha demanat de fugir de "plantejaments maniqueus i dicotomies simples", com la de plantejar que els que defensen el no ho fan amb les tripes i els que prefereixen l’abstenció es guien pel cap.

"Hi ha raons i sentiments justificats tant en el no com en l’abstenció", ha dit Simancas, que ha cridat a "no passar del no absolut a una abstenció absoluta sense tenir en compte els motius que hi ha en l’altra part".

La també madrilenya Ángeles Álvarez ha estat una de les parlamentàries que s’ha sumat a la crida de Javier Fernández de "deixar de funcionar amb les tripes i funcionar amb el cap", per evitar les terceres eleccions.

Entre les veus que més clarament s’han pronunciat en favor de l’abstenció han destacat les de l’expresident de Castella-La Mancha José María Barreda, i els també veterans Pedro Muñoz, diputat per Àvila, i Cipriá Císcar, del PSPV, partidaris de "deixar governar a la llista més votada", coincideixen alguns assistents.

En un clima que fonts de la gestora han qualificat de "magnífic", els diputats que formaven part de l’executiva de Pedro Sánchez i que continuen fidels a ell han optat per no demanar la paraula, amb l’argument que aquesta reunió no era l’òrgan on s’ha de decidir la postura entorn de l’abstenció o no a Rajoy.

Segons les fonts, la defensa dels 'sanchistes' de fer una consulta a les bases sobre l’abstenció ha estat rebutjada implícitament per la desena diputats andalusos que han intervingut i que, igual que ha fet aquest matí l’expresidenta del PSOE Micaela Navarro, han incidit que el model pel qual es regeix el partit és el de "democràcia representativa".

tracking