SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

El judici del ‘cas Palau’ començarà l’1 de març i durarà quatre mesos

La fiscalia considera que CDC va cobrar comissions a través de l’entitat i Millet i Montull van fer d’intermediaris || S’asseuran al banc setze acusats

Imatge d’arxiu dels exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull.

Imatge d’arxiu dels exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal de l’Audiència de Barcelona que jutjarà el cas del desfalc del Palau de la Música i el presumpte cobrament de comissions de CDC ha fixat per a l’1 de març del 2017 el començament de la vista oral, que està previst que s’allargui fins al 27 de juny amb 16 acusats. Així ho va acordar la Secció Desena de l’Audiència, que pretenia celebrar-ho de gener a abril, però va modificar el calendari davant dels compromisos previs dels advocats i després de reunir-se ahir amb les parts personades en la causa per acordar l’agenda, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A aquesta reunió per fixar el calendari del judici estaven citats els 30 advocats que representen els 16 acusats i les entitats personades com acusacions públiques, populars i particulars. En la causa, es jutjarà d’una banda l’espoli del Palau de la Música –confessat en part– encapçalat pel que n’era el president, Fèlix Millet, i la seua mà dreta, Jordi Montull, i d’altra banda el presumpte cobrament il·legal de comissions de CDC a la constructora Ferrovial a través d’aquesta institució cultural a canvi d’obres públiques. El judici està previst que se celebri en un total de 55 sessions en les quals s’asseuran al banc 16 acusats, i comptarà amb cinc responsables civils, sis responsables civils subsidiaris, 133 testimonis i 23 pèrits. Montull i Millet declararan a partir del dia 8.

El nombre d’intervinents també ha obligat a canviar la ubicació per a la celebració de la vista i, en lloc del Palau de Justícia del passeig de Lluís Companys on hi ha l’Audiència de Barcelona, se celebrarà a la Ciutat de la Justícia.

El cas ha estat investigat pel Jutjat d’Instrucció 30 de Barcelona i es va iniciar l’estiu del 2009 amb l’escorcoll de la institució cultural; després d’una sèrie de contratemps judicials que han allargat la instrucció, el passat 2 de setembre la causa va arribar a la Secció Desena de l’Audiència, que s’encarregarà d’enjudiciar-lo amb el magistrat Julio Hernández Pascual com a ponent. La causa està composta per 102 volums, amb un total de 60.784 folis, a més de la documentació de les peces separades.

tracking