SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Rato diu que el sistema de targetes ‘black’ era “perfectament legal”

Assegura que la seua concessió formava part de la retribució com a membre del Comitè de Direcció || Un exdirectiu diu que els límits de despesa eren tasca de Blesa

Rodrigo Rato a l’arribar ahir als jutjats.

Rodrigo Rato a l’arribar ahir als jutjats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de Caja Madrid i Bankia Rodrigo Rato va assenyalar ahir que se li va atorgar una targeta black “perfectament legal i equiparable” a la resta del sector i va assegurar que era part de la retribució durant la seua etapa de mandat a Caja Madrid. Rato va començar a declarar en el judici per l’ús presumptament fraudulent de les black, on va asseverar que l’esmentada Visa, a què va carregar 99.084 euros entre els anys 2010 i 2012, constava al seu contracte com a membre del Comitè de Direcció –no com a membre del Consell d’Administració– i que no va modificar les despeses atorgades durant l’etapa de presidència de Bankia. Així, va citar el seu predecessor al capdavant de Caja Madrid, Miguel Blesa, que va ser qui va iniciar la setmana passada la ronda d’interrogatoris en el marc del judici que asseu al banc dels acusats 65 ex alts càrrecs i directius de Caja Madrid i Bankia per l’ús presumptament fraudulent dels plàstics, per assegurar que es van atorgar les targetes “per a despeses personals” i que no eren addicionals al que el seu contracte reflectia. Tot i que no va voler afirmar amb rotunditat si altres entitats gaudien d’una targeta similar a l’atorgada per Caja Madrid, sí que va dir que es tractava d’una pràctica “bastant homologable al sector”. L’exdirector general de Caja Madrid Ildefonso Sánchez Barcoj va dir que tot el que tenia relació amb les targetes de l’entitat era responsabilitat del president de la caixa, Miguel Blesa, i posteriorment, del de Bankia, Rodrigo Rato. També va assegurar que mai va superar el límit estipulat.

L’Audiència assenyala que els “indicis de criminalitat” en la causa impedeixen que de moment pugui decretar-se el sobreseïment, ja que les contractacions i adjudicacions investigades van tenir lloc després de l’última reforma penal del 2010, de manera que no descarta que siguin infraccions previstes al Codi Penal.

Rebutgen arxivar les comissions per publicitat a Bankia? L’Audiència Provincial de Madrid va desestimar ahir el recurs d’apel·lació presentat per Alberto Portuondo, presumpte testaferro de Rodrigo Rato i la defensa d’aquest contra la decisió del jutge Antonio Serrano-Arnal de prosseguir la instrucció de la peça en la qual se’ls investiga per presumptes delictes de frau a Hisenda, blanqueig i corrupció entre particulars relacionats amb presumptes comissions obtingudes en contractes de publicitat a Bankia. ? L’Audiència Provincial de Madrid va desestimar ahir el recurs d’apel·lació presentat per Alberto Portuondo, presumpte testaferro de Rodrigo Rato i la defensa d’aquest contra la decisió del jutge Antonio Serrano-Arnal de prosseguir la instrucció de la peça en la qual se’ls investiga per presumptes delictes de frau a Hisenda, blanqueig i corrupció entre particulars relacionats amb presumptes comissions obtingudes en contractes de publicitat a Bankia.

tracking